Musicalnieuws.nl

VAMOS! is dé hilarische feelgoodmusical van het jaar!

VAMOS vertelt het verhaal van drie vrouwen (Lenette van Dongen, Carolina Dijkhuizen, Cystine Carreon) die het roer om willen gooien. Ze vluchten van hun leven in Holland en beginnen een bed & breakfast in het Zuiden van Spanje. Tovert de Spaanse zon alle zorgen van de dames weg of vliegen ze al snel weer terug naar Nederland?

Lenette van Dongen speelt de rol van Hadewych. De herkenbare moeder die al 35 jaar getrouwd is. In Nederland heeft ze haar eigen bedrijf 'Bloem & Zo', een man en een zoon. Ze lijkt alles te hebben wat ze wensen kan, maar blijft op zoek naar iets nieuws. Als ze een advertentie ziet op het internet om samen een bed & breakfast te beginnen in Spanje besluit ze het roer om te gooien en vertrekt ze met de Noorderzon. Lenette windt de zaal om haar vinger met haar herkenbare humor en onhandigheid. Aan het einde van het stuk weet ze de zaal ook te raken met een lied over de puzzel die je maakt als zoekt naar dat wat je eigenlijk al hebt.

Carolina Dijkhuizen (Sister Act, The Bodyguard, Musicals in Concert) speelt de rol van Puk, de succesvolle zakenvrouw die al het luxe heeft wat een mens maar kan wensen. Alleen in de liefde loopt het mis. Nadat haar vriend Pieter (Joey Schalker) haar ten huwelijk vraagt besluit ze een pauze te nemen en vertrekt ze impulsief samen met twee dames die ze tegen komt naar Spanje! Carolina brengt veel humor in het stuk als de rijke dame die ineens afscheid moet nemen van haar nagels en aan de slag moet in een bed & breakfast! Ze helpt de andere dames met zaken en mode en zingt het nummer 'Vrouw van de wereld' vol overtuiging, emotie en humor.

De rol van Linda wordt gespeeld door Cystine Carreon (Miss Saigon, A Chorus Line, Grease). Linda besluit na de dood van haar man Bart zijn droom na te volgen en een B&B te beginnen in Zuid Spanje. Ze plaats een oproep online op zoek naar een vrouw die samen met haar dit avontuur wil aangaan. Cystine brengt naast haar vele grappige momenten (de scene met de beschonken Linda is echt hilarich) vooral de emotionelere kant van het stuk als ze zingt over het missen van haar man en najagen van zijn droom. Ze ontroert en verovert het publiek. 

Johnny Kraaijkamp speelt een meerdere rollen: als man van Hadewych in Nederland met elke ochtend dezelfde rituelen én als de baas van een Spaans Café, waar Hadewych een oogje op lijkt te hebben. Kraaijkamp is een komisch genie en weet de zaal telkens opnieuw oorverdovend te laten lachen. Hij heeft een briljant gevoel voor timing en emotie in zijn grappen!

Soy Kroon (Galaxy Park, De Gelaarsde Kat) vertelt als de zoon van Hadewych de emoties die hij voelt als zijn moeder hem met een simpel briefje verlaat en vertrekt naar Spanje. In het lied 'Vertokken met de Noorderzon' zingen Soy en Lenette over hun gebroken moeder-zoon relatie. De zaal raakt geëmotioneerd bij dit prachtige duet.

Een hilarische rol weggelegd voor Melise de Winter, die naast haar taken als resident director en choreograaf-assistent ook nog de rol speelt van een oude vrouw uit het dorp die alleen Spaans spreekt en voor grote verwarring zorgt bij de dames van de Bed & Breakfast. Elke keer als Melise op het toneel verschijnt klinkt er voluit gelach in de zaal.

Kortom: VAMOS! is een fantastische musical met een hilarische cast die je moet komen zien!

Door: Mats Hoogland

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025