Musicalnieuws.nl

Unsound Mind – De Reünie Een SERIEUS feest!

Depressies, angsten, PTSS vanwege seksueel misbruik. Het zijn zware thema’s en zeker geen feestje. Toch is het Unsound Mind gelukt om een voorstelling te maken waar je -hoewel geconfronteerd met serieuze problematiek en schrikbarende cijfers- ook een groot feestgevoel mag ervaren.

Even terug naar het begin, in 2018 zag Unsound Mind het licht toen Melissa zelf werd geconfronteerd met taboes op mentale problemen. Het uitspreken van en het vinden van passende hulp is al lastig genoeg, voor taboes zou geen plek moeten zijn.
Al snel verzamelt ze een groep mensen om zich heen met dezelfde verbondenheid op dit thema. Unsound Mind is geboren.

Na een aantal mooie voorstellingen en een lange pauze door de coronapandemie was het afgelopen weekend eindelijk tijd voor de reünie.
De thematiek is nog steeds aanwezig en wellichter relevanter dan ooit. In het nieuws kwam al veelvuldig voorbij dat de coronajaren zijn tol hebben geëist op het leven van jongeren.
Gelukkig weet Unsound Mind deze zware materie mooi te vertalen in een krachtig concert zonder het belang van de boodschap te verliezen.
 
In het huiselijk aanvoelende torenlaan theater in Zeist neemt de getalenteerde cast ons mee in hun verhalen en creëert hiermee bewustzijn.
Gelukkig doen zij dat op verschillende manieren bijvoorbeeld door gevoelige ballads te zingen zoals flight maar vieren zij ook diversiteit door het opzwepende freak flag (uit de voorstelling Shrek).
Een tussentijdse ‘quiz’ maakt inzichtelijk hoe belangrijk het is om thema’s binnen de voorstelling een podium te geven; het is materie van iedereen, maak het zichtbaar en bespreekbaar!
Voor elk castlid is er wel een moment om het podium te pakken, hetzij binnen een solo of binnen het vertellen van een persoonlijk verhaal.

Het programma bevat hits zoals Als wij niets doen uit Soldaat van Oranje, Found/Tonight uit de hitmusicals Dear Evan Hansen & Hamilton maar er is ook plaats voor Mamma Mia waardoor de voorstelling ook echt een serieus feest is!  Alle nummers worden begeleid door een strakke band en opgevoerd op een sfeervol decor inclusief knusse bank en een kamerplant, aan de details is gedacht!
 
Unsound Mind zet ook tijdens deze reünie een strakke show neer met een mooie boodschap. Wij hopen dat we Unsound Mind snel weer ergens kunnen bewonderen want dit collectief gun je alle podia. Alle castleden kunnen zichtbaar zichzelf zijn, de muzikaliteit is van zeer hoog niveau en met de mini’s staat de volgende generatie alweer klaar.
 
Cast: Lorenza Kok, Marvin van der Horst, Marlies Venderbos, Tim van der Heijden,  Femke van der Endt, Trevor van Camp, Melissa Zijsling, Joey de Boer, Dewy Kuiper, Sam Poelsma,  Marloes Oosterwegel, Jens Vlasveld, Sydney Kuipers, Davey Molenbroek, Jolie van der Veen`
 
Band: Erik Pielaat (piano en MD), Justin Flores (drums), Lucas Molenaar (keys), Nout Morssinkhof (bas), Michelle Hup (gitaar), Levi Mulder (gitaar).

Door Anniek de Wild

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025