Musicalnieuws.nl

Unidos mocht eindelijk los gaan in hun Urinetown

Door de bekende reden bracht Musicalvereniging Unidos veel later dan de bedoeling was op 20 tm 22 mei Urinetown naar de Stadsschouwburg Velsen. MusicalNieuws was aanwezig bij de generale repetitie.

De show begint met Patrick Koelman en Shanna Krijnen die als Agent Knuppel en Kleine Eefje gelijk de toon zetten van de voorstelling. Met een exposé die precies lang en duidelijk genoeg is en ze leggen de lat gelijk al behoorlijk hoog.

Urinetown is een van oorsprong Amerikaanse, satirische komische musical uit 2001 van Mark Hollmann en Greg Kotis. Het oorspronkelijke idee voor deze musical is ontstaan toen Greg Kotis als student in de jaren 90 door Europa trok en merkte dat het in Europa gebruikelijk is om te betalen voor het gebruik van openbare toiletten.
Urinetown vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje waar water schaars is. Privétoiletten zijn verboden en het grimmige bedrijf dat de wc’s uitbaat vraagt torenhoge toegangsprijzen. Bobbie Goud staat op en spoort het volk aan tot een opstand. Maar de situatie wordt pas echt ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot, de dochter van de toilettenbeheerder.

Yannou Tamis is een heerlijke Bobbie Goud, hij is erg innemend en samen met Denise Bakker als Lot Kleinhart kleuren hun stemmen prachtig bij elkaar. Baris Kirik als Reinhard Kleinhart is zo overtuigend dat je zou denken dat het een heel onaardig persoon is, gelukkig weten wij wel beter, maar wel heel goed gespeeld.
Nog speciale vermelding voor Esther Holtz als Winnie Grijpstuivers die haar momenten goed weet te pakken om indruk te maken.
 
De cast bestaande uit wel 35 leden zijn stuk voor stuk vocaal erg sterk, daarom klinken de groepsnummers echt geweldig. Het is ook wel te merken dat de hele groep er zin in heeft en lang heeft moeten wachten voordat ze los mochten gaan, want iedereen is even enthousiast.

Volgend jaar gaat Unidos de tanden zetten in Stephen King’s klassieker: Carrie en wij kijken hier nu al naar uit!

Kijk HIER voor ons fotoverslag en kijk op onze facebook pagina voor meer foto's
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025