Musicalnieuws.nl

Unidos gaat Footloose!

Footloose vertelt het verhaal van Ren die samen met zijn moeder vertrekt van de grote stad Chicago naar Bomont. Bomont is een klein dorpje, waar dominee Shaw Moore, de macht heeft. Tot grote frustratie van Ren mag er geen moderne muziek worden gedraaid en niet gedanst worden. Alles wat volgens de dominee zondig is, is verboden. Ren heeft hier moeite mee en gaat de strijd aan met de dominee. Daarbij wordt hij ook nog eens smoorverliefd op zijn dochter, Ariel

Rick van Zijtveld als Ren McCormack verbaasd je met zijn soepele dansmoves, enthousiasme en vrolijkheid. Samen met Shanna Krijnen draagt hij de voorstelling. Er is een sterke chemie tussen de twee en ze zijn aandoenlijk in de scene onder de spoorbrug als ze beseffen dat ze verliefd zijn op elkaar. Annika van den Hoff - van Tongeren mag als Rusty een van de bekendste nummers uit Footloose zingen, namelijk ''Let's hear it for the boy'', oftewel ''Die jongen is van mij''. Zij doet dit erg geloofwaardig. Wouter Wensink speelt de opvliegende, niet al te slimme Willard en zorgt voor de komische noot in de productie. Baris Kirik en Marloes Verwoort spelen het echtpaar Shaw en Vi Moore. Beide blazen je omver met hun stem. Baris zijn spel en zang zijn sterk en hij zorgt voor een ontroerend moment als hij zingt over het verlies van zijn zoon. Marloes speelt haar rol van moeder die schreeuwt om aandacht prachtig met de solo ''Kan je hart het aan'' als breekbaar hoogtepunt. 

Uiteraard zijn alle bovenstaande rollen niets zonder een sterk en geloofwaardig ensemble, en die heeft Unidos. Vanaf het begin tot einde is de groep een met elkaar, zang en dans zijn strak en goed uitgevoerd. Alles valt goed op zijn plek. Waarbij Maarten Redeker verantwoordelijk was voor de vocal coaching en Sanne Ooms voor de choreografie.

Wat ook erg fijn is om te zien is het waanzinnige decor. Ontworpen door Martijn Egelmeer (regie) en mogelijk gemaakt door decoratelier Velsen. Voeg bij al het bovenstaande een swingend orkest toe onder leiding van Bas Jongsma en je hebt een hit te pakken. Stilzitten in je stoel is haast niet mogelijk.

Een avondje Footloose is de keuze voor een heerlijk avondje uit, want Footloose van Unidos knalt! 

Door Sonny Monster

Kijk HIER voor een klein voorproefje van ons fotoverslag. Deze zal binnenkort op onze facebook pagina verschijnen