Musicalnieuws.nl

Twintigers worden versneld volwassen in Stil in Mij

‘Stil in mij’ is een nieuwe Nederlandse musical over vriendschap, verwachtingen en het zoeken naar je identiteit in een verhaal dat iedereen zal herkennen, simpelweg omdat we allemaal op zoek zijn. Een verhaal met een lach en een traan en vol heerlijke, bekende Nederlandse popmuziek. De première van deze originele musical van Stent Producties was op zondag 31 maart in Theater De Meerse in Hoofddorp en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

Op de middelbare school waren de vijf twintigers dikke vrienden, maar na school zijn ze allemaal andere kant op gegaan en zijn elkaar uit het oog verloren. Na het overlijden van een van de vrienden komen de andere vier samen en halen herinneringen op, over de overleden vriendin maar ook over zichzelf. Ook bekijken ze allemaal hun leven en vooral hun toekomst.
 
Prachtige Nederlandse popmuziek is de basis van deze voorstelling. De zang is geweldig en vooral de meerstemmige stukken klinken prachtig. De titelsong Stil in mij word op mooie, integere manier gezongen door Zoï Duister. Haar spel is mooi en puur. De innerlijke struggle van Siem weet ze op voortreffelijke wijze vorm te geven en het publiek leeft met haar mee. Dieuwke Tönissen is het tegengas in de vorm van Charlie. Niet alleen een prachtige verschijning, maar ook vocaal een rots waar de rest op kan leunen. Het duet op Oceaan van Racoon is zeker een van de emotionele hoogtepunten. Hun worsteling met elkaar en zichzelf weten de dames heel goed over te brengen.
De mannen in deze show doen echter niet onder voor het vocale geweld van de dames. Ferry Doedens speelt Mika op een humoristische manier, maar toch met de nodige diepgang.
Jeroen C. Molenaar neemt de moeilijke rol van Boaz op zich. Emotioneel een intensieve rol. Beide heren geven deze moeilijke rollen een extra lading, waardoor het publiek met hen meeleeft.
 
De muzikale begeleiding is in de capabele handen van de getalenteerde Marnix Wetzer.
 
William Spaaij nam de regie/staging van deze voorstelling op zich. Iets wat bij een intieme show als deze van essentieel belang is.
Producent Giovanni Sturkenboom mag met recht trots zijn op deze prachtige voorstelling.
 
De musical ‘Stil in mij’ is een pleidooi om elke druppel van het leven op te zuigen zolang het maar kan!
 
‘Stil in mij’ is nog tot 25 mei 2019 te zien in meer dan 40 theaters door heel Nederland.
Kijk HIER voor meer informatie over de locaties

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag

 
Musical 2.0 audities juni 2024