Musicalnieuws.nl

Troje door De Theaterbakkerheij is een groot spektakel

Na het grote succes van De Titanic bedacht De Theaterbakkerheij een nieuwe spectaculaire muziektheatervoorstelling: Troje

Iedereen die de naam Troje hoort, denkt aan list, bedrog en een reusachtig houten paard. Maar het verhaal van Troje is meer dan dit en De Theaterbakkerheij brengt het hele verhaal van de Trojaanse oorlog.  De oorlog die volgens de mythe ontstond uit een twist tussen de godinnen Hera, Athene en Aphrodite. De oppergod Zeus zond de vrouwen naar de Trojaanse koningszoon Paris, die oordeelde dat Aphrodite de schoonste was. In ruil daarvoor liet Aphrodite de mooie Helena, de vrouw van de Spartaanse koning Menelaos, verliefd worden op Paris. Nadat Paris Helena mee had genomen naar Troje, trokken alle Grieken gezamenlijk ten strijde tegen Troje. Na een tienjarige strijd verloren de Trojanen de oorlog van de Grieken door de list met het paard van Troje.

De Theaterbakkerheij pakt met deze productie helemaal uit. De decorstukken zijn niet alleen gigantisch groot en indrukwekkend, ze zijn stuk voor stuk ook nog prachtig. Deze stukken samen met de kolommen van letschermen, maakt het geheel een streling voor het oog!
Ook met de cast hebben ze een schot in de roos. Niet alleen de solisten zijn geweldig, ook de groepsnummers en samenzang is prachtig.  In de hoofdrollen zagen wij Lesley Wijk als de mooie Helena, Evert Mijnans als Paris. Rens de Rijk als Hektor,  Elbert Bijkerk als Achilles en Daniëlle Stellingwerff als Inoni. Naast deze geweldige hoofdrolspelers zijn er nog bijna 60 castleden te bewonderen.

Er zitten veel  vechtscènes in de voorstelling en deze zijn nooit zonder gevaar. Zo is er bij de repetities al het een en ander fout gegaan, daarom zagen wij bij deze try out een stand in bij de vechtscènes. Deze stand in ging voor het eerst op en dat deed hij geweldig. Respect om zo op het laatste moment deze scènes eigen te maken.

De Theaterbakkerheij heeft ervoor gekozen om het verhaal van de oorlog te vertellen met gebruikmaking van grote decorstukken en ledschermen, terwijl het verhaal van de goden en godinnen verteld wordt voor een zwart gordijn wat steeds dicht getrokken wordt. Dit zorgt helaas ook wel voor het enige negatieve punt van de voorstelling, want ondanks dat het wel duidelijk maakt welk verhaal er op dat moment verteld wordt, haalt het wel de vaart uit de voorstelling. Omdat de gordijnen ons inziens wel erg vaak open en dicht gaan.
Wij zagen echter een try out en dit zal zeker inmiddels sneller en soepeler gaan. Daarom zijn wij erg benieuwd naar de voorstellingen in de Goudse Schouwburg in september n raden u aan om dit spektakel in Gouda te gaan bekijken! Kijk HIER voor tickets

Kijk HIER voor ons fotoverslag en hou onze fb in de gaten voor een uitgebreid fotoverslag
 
Musical 2.0 audities juni 2024