Musicalnieuws.nl

Tracing Tomas: uniek live-action spel op Forteiland in Noordzee

Tracing Thomas op het forteiland in IJmuiden is deze zomer het spektakelspel voor de liefhebbers van gaming, escaperooms en theater. In deze unieke vorm van entertainment gaat het publiek vanaf 10 mei met achttien professionele acteurs op een duistere locatie op zoek naar het mysterie van de verdwenen Thomas. Afgesloten van de wereld en zonder mobiel bereik wordt men ondergedompeld in een andere, geheimzinnige wereld.

De experience Deze drie uur durende experience, waar je met een boot naar toe wordt gebracht, is een belevenis die je niet snel vergeet. Om het mysterie van de verdwenen Thomas te ontrafelen, doet de politie een beroep op de aanwezigen. Zodra je het historische fort betreedt, stap je een ondergrondse wereld binnen vol donkere, nauwe gangen. Een labyrint van geheimzinnige kamers met een ingewikkeld gangenstelsel waar de tijd stil heeft gestaan. Daar ga je op zoek naar aanwijzingen en ondervraag je getuigen. Je speelt als het ware de hoofdrol in je eigen detective. Alles met maar één doel: het mysterie rondom de verdwijning van Thomas ontrafelen.

Forteiland IJmuiden
Het forteiland ligt in de monding van het Noordzeekanaal in IJmuiden. Het staat op vier hectare grond en het lange gangenstelsel met meer dan veertig kamers en zalen, verdeeld over drie verdiepingen, is nu het spannende decor voor een onvergetelijke ervaring. Momenteel wordt het forteiland omgebouwd voor deze mystery experience zodat hier vanaf 10 mei de eerste try-outs kunnen plaatsvinden.

In Amerika en Engeland is deze nieuwe vorm van entertainment enorm populair. Met de komst van Tracing Thomas is deze unieke experience nu voor het eerst op het vaste land van Europa te beleven.

Historie
Forteiland IJmuiden is aangelegd rond 1885 als belangrijk verdedigingspost van de toegangspoort tot Amsterdam. In de Tweede Wereldoorlog maakte het Forteiland deel uit van de beruchte, door de Duitsers aangelegde, Atlantikwall. In deze periode werden er ook extra Duitse bunkers op het eiland gebouwd.

Meer informatie
Voor kaartverkoop en meer informatie: tracingthomas.nl

Producties Musical 2.0 - 2024/2025