Musicalnieuws.nl

Tracing Thomas is theater en gamen op bijzondere wijze

Bij binnenkomst in Fort1881 in Hoek van Holland word je gelijk gebrieft door de inspecteur van politie die het onderzoek leidt. Spoed is gewenst, bij een verdwijning zijn de eerste uren immers het belangrijkst.

Met de opdracht onder je armen om Thomas te vinden, dwaal je door de gangen van het fort, probeer je de verdachten te verhoren en sporen te vinden. Niets is wat het lijkt, waardoor de spanning alleen maar groter wordt.
 
Wat kun je zeggen over een weergaloze belevenis zonder iets te verklappen? Want juist het niet weten vooraf, het vol vragen  beginnen, een beetje onzeker, maakt het totaal van wat je meemaakt in het Fort nog intenser en nog leuker.
 
Fort 1818
Fort 1881 is gebouwd om de ingang van de Nieuwe Waterweg en de haven van Rotterdam te verdedigen vanwege oorlogsdreigingen. Het fort is van het type pantserfort en is ontworpen met zwaar kustgeschut, waaronder drie geschutskoepels met kanonnen. In 1889 werd het fort voor het eerst in gebruik genomen en in de Eerste Wereldoorlog was het fort volledig bemand. De vaste bezetting verliet in 1927 het fort, waarna het ruim 10 jaar heeft leeggestaan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het fort in handen van de Duitsers, waarna de Koninklijke Marine het gebouw ging gebruiken als kazerne. 
 
Dit  Fort is dus de plek waar Thomas verdwenen is! Niet alleen de locatie is dus bijzonder, maar wat het ook bijzonder maakt is dat je op een gegeven moment geen acteurs meer ziet, maar je zelf onderdeel bent van het spel. Zij veranderen niet, jij verandert!!
Op dat moment kan zelfs de meest kritische geest geen weerstand meer bieden aan de verleiding om op te gaan in het verhaal.  Dan gebeurt er iets, gaan ogen stralen, wordt het zoeken fanatieker en de schroom om dingen te vragen resoluut afgeworpen.
Als de puzzelstukken op een plek vallen en het raadsel ontrafeld wordt is het feest compleet, en de zinderende finale doet recht aan het gevoel dat je het goed hebt gedaan.
 
Je wordt meegezogen in een meeslepend theater spektakel en waan je jezelf een rechercheur en wil je perse als eerste Thomas terugvinden en hier heb je slechts 2,5 uur de tijd voor!
Ga dit vooral  zien, doen, ondergaan en beleven! Het is meer dan de moeite waard en je kunt nog héél  lang nagenieten van het doorpraten over details, stukjes die je gemist hebt, en dat wat je het allerleukste vond.
Gaan! Boeken! Nu! Te leuk om niet te doen! Kijk Hier voor meer informatie
 
Door Hannie van Veen/Elise Kant
 

 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025