Musicalnieuws.nl

TOP Vrouwen gaan met veel humor, maar ook veel emotie de bergen in

Op maandag 22 januari waren we aanwezig bij de première van TOP vrouwen in de Schouwburg van Amstelveen en het werd een feestje.

In TOP Vrouwen gaan 3 vriendinnen - Paula, Monica en Sophie - een berg beklimmen in de Schotse Hooglanden ter nagedachtenis aan hun overleden vriendin Rebecca, die deze tocht jaarlijks maakte om haar hoofd leeg te maken en te genieten van de frisse berglucht. De enscenering is leuk opgezet in een zicht op de bergen met een verrekijkersblik op het overige berglandschap. 

We zien Sandra Mattie, Rian Gerritsen en Tanja Jess de drie vrouwen vertolken die onderweg de nodige gesprekken hebben over het gemis van hun dierbare vriendin, een a.s. huwelijk, een verbroken relatie en gesprekken over (gebrek aan) een nieuwe liefde. In eerste instantie heeft Rian Gerritsen de lachers al snel op haar hand, maar al snel wordt zij gevolgd door Tanja en Sandra, want de conversaties zijn soms serieus, maar meestal lachwekkend, herkenbaar en hilarisch. 

De scene met de “platjestent” van Tanja brengt veel herinneringen van vroeger naar boven en ze mijmeren met elkaar verder hoe hun toekomst er uit kan gaan zien. Op de finish van hun, toch wel pittige, tocht aangekomen hebben ze alle drie met een speciaal bericht aan hun overleden vriendin en trekken ze conclusies voor de toekomst van zichzelf. Ondanks de issues die ze allemaal hebben blijkt dat je met de vriendschap en het vertrouwen voor elkaar alles aankan.
Voor wie een leuke avond uit wil meemaken is deze vriendinnencomedy - als eenakter gespeeld zonder pauze - zeker een aanrader als een heerlijke Ladies Night Out. 

Door Marijke Stuurman

Kijk HIER voor ons fotoverslag


Producties Musical 2.0 - 2024/2025