Musicalnieuws.nl

Tommie Christiaan heeft niet alleen de Voice maar ook de Moves

Na de succesvolle galapremière van On Your Feet op 29 oktober 2017 was op woensdag 17 januari de première van de alternate Emilio Estefan: Tommie Christiaan.

On Your Feet! is een jukeboxmusical en is gebaseerd op het leven en het werk van het echtpaar Gloria Estefan en Emilio Estefan. Het boek is geschreven door Alexander Dinelaris. Voor de muziek is gebruik gemaakt van de Cuban-fusion popmuziek van Gloria en Emilio Estefan, die bekend werden met nummers als ‘Get on Your Feet’, ‘Conga’, ‘1-2-3’ en ‘Rhythm Is Gonna Get You’. Deze nummers zijn ook in de musical verwerkt.

Vajèn van den Bosch speelt de rol van Gloria en doet dit met verve. Haar enthousiasme is aanstekelijk en ze weet je te overtuigen als waardige Gloria. Gloria’s band met haar familie komt in de show goed naar voren, want in Cuba staat familie altijd op nummer één.

Tommie Christiaan vertolkt de rol van Emilio Estefan niet alleen, nee hij is Emilio. Hij speelt zijn eerste rol als volwassen man met volle overtuiging. Dansen is zeker iets waar Tommie zich duidelijk goed bij voelt en hij straalt op het toneel. Ook vocaal is hij geweldig. Vooral met zijn mooie solo ‘Don’t wanna lose you’ overtuigt hij het publiek van zijn vocale kwaliteiten.
Gloria Estefan schreef voor On Your Feet! één nieuw nummer, getiteld ‘If I Never Got to Tell You’. Haar dochter Emily Estefan schreef voor dit nummer de muziek. Dit nummer wordt gezongen door Gloria’s moeder: Gloria Fajardo (gespeeld door Nurlaila Karim) en Emilio. Dit is zonder twijfel één van de hoogtepunten uit de voorstelling. Tommie en Nurlaila zingen beide de sterren van de hemel en weten het publiek te ontroeren met dit mooie nummer.

Frank van Hengel vertolkt de rol van José Fajardo, de vader van Gloria. Hij speelt de rol van zieke vader erg ontroerend. Bij het nummer ‘When somebody comes into your life’ hielden weinig mensen het droog.
Ellen Evers neemt de komische rol van trotse oma Consuelo García op zich en dit doet ze fantastisch. Met haar komische timing weet ze iedereen te overtuigen.
De dansers zijn allemaal geweldig en brengen het feest gevoel naar een hoger niveau. Het zang ensemble speelt de overige rollen en zo heeft iedereen een moment om zijn of haar talent te laten zien.

De show swingt van begin tot het einde, waarbij ook wordt gegarandeerd dat stilzitten niet mogelijk is.  
De musical On Your Feet is te zien in het Beatrix theater in Utrecht

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025