Musicalnieuws.nl

Toer The Visit ingekort

Schijndel - “De geplande voorstellingen in Uden en Nijmegen van The Visit gaan niet door.” Producent en voorzitter Alexandra Peperkamp van het Brabants Muziek-Theater zegt dit met spijt in het hart. “Natuurlijk zijn we blij dat de theaters weer open mogen, maar een maximaal aantal bezoekers van een derde van de theatercapaciteit en een sluitingstijd van 22 uur maakt het voor ons niet mogelijk om deze bloedstollende musical financieel verantwoord te brengen.”

Zij vervolgt: “Ook hebben wij de afgelopen maanden niet optimaal kunnen repeteren. Wij staan als organisatie voor een kwalitatief goed product. Daarom moeten we de eerste twee voorstellingen van onze theatertour schrappen.”

Peperkamp is ook teleurgesteld omdat The Visit in het jubileumjaar van het gezelschap (in 2021 was het 30-jarig bestaan) moest worden uitgesteld: “We hebben in 2018 de rechten aangevraagd voor deze prachtige musical. Wij zijn het eerste amateurgezelschap ter wereld die The Visit ten tonele mag brengen. Het zit ons totaal niet mee. Ook hebben wij de afgelopen maanden niet optimaal kunnen repeteren door de lockdown, het aantal mensen dat COVID had en degenen die door een thuissituatie in quarantaine moesten.
We hebben bij zo’n grote productie echt iedereen nodig.”

Zij vervolgt: “Het Brabants Muziek-theater gebruikt de komende weken om de voorstelling met cast en orkest perfect voor te bereiden, zodat The Visit op de andere zes speeldata wel kan worden uitgevoerd!”
Peperkamp besluit: “Wij hebben degenen die een kaartje hebben gekocht voor de voorstellingen in Uden en Nijmegen inmiddels geïnformeerd. Op onze website (www.brabantsmuziektheater.nl) is alle informatie te vinden over de rest van de toer, die op 12 maart hopelijk kan beginnen.”

Producties Musical 2.0 - 2024/2025