Musicalnieuws.nl

Tjitske Reidinga terug het theater in met eigen voorstelling!

Na een pauze van 2.5 jaar staat Tjitske Reidinga volgend theaterseizoen weer op de planken met haar eigen theatervoorstelling Portret. Tjitske wilde iets liefs, iets grappigs, iets magisch maken. Daarom schreef ze, samen met schrijvers Martine Bakker en Corien van der Zwaag, de voorstelling waar ze zelf naartoe zou gaan.

Portret is van november 2023 t/m april 2024 te zien door het hele land en gaat 20 januari 2024 in première in De Kleine Komedie in Amsterdam. Voorafgaand aan de tournee zijn er in juni 2023 werkvoorstellingen in Enschede, Rotterdam en Den Haag. De kaartverkoop voor de werkvoorstellingen is inmiddels gestart, de rest van de tournee volgt spoedig.

Tjitske Reidinga krijgt na een pauze van het toneel de kans om nu zelf een voorstelling te maken bij More Theater Producties. “Wat het precies gaat worden is voor mij ook nog een verrassing maar verwacht vooral een combinatie van serieus acteren, stand-uppen, videokunst, koorddansen, spoken word, ongemak, playbacken, poppentheater, moderne dans en clownerie” aldus Tjitske.

Portret gaat over het zijn van jezelf. Maar wat is dat eigenlijk, jezelf? Hoe zie je jezelf? Waarom is dat soms zo anders dan hoe anderen je zien? En waarom word je soms middenin een filosofische gedachtegang over wie je wilt zijn, of misschien zelfs al wel bent, onderbroken door je telefoon omdat je een tikkie moet betalen? Deze en vele andere vragen zullen worden gesteld in Tjitskes poëtische voorstelling vol droogkomische situaties, ongemakkelijke gedachtespinsels en Tjitskes favoriete fantasierijke muziek. Een fijne, ontroerende theaterervaring die het publiek iets geeft. Het gevoel dat je niet alleen bent bijvoorbeeld. Of een plek waar je naartoe kunt gaan voor als je iets leuks wil zien zonder dat het gelijk moeilijk of hartverscheurend is.
Portret is een ode aan het theater en het kleine leven. Over de kracht en het beschermen van de fantasie. Over alles kunnen zijn, en denken, en over hoe bevrijdend dat wel niet is.

Voor meer informatie en de speellijst kijk op www.tjitskereidinga.nl
Portret is een productie van More Theater Producties. Zij produceerden eerder o.a. Showponies 1 en 2, Snowponies, Rundfunk, n00b speelt n00b, Alleen Familie, Koefnoen Live en De Marathon.

Credits:
Met: Tjitske Reidinga
Ontwikkeld door: Tjitske Reidinga, Martine Bakker en Corien van der Zwaag
Kostuums: Sofie Marietta Eugene
Producent: More Theater Producties

Producties Musical 2.0 - 2024/2025