Musicalnieuws.nl

Tjitske Reidinga en Ilse Warringa in nieuwe kampeerkomedie

Bos Theaterproducties brengt vanaf februari 2019 de nieuwe komedie Single Camping naar de theaters met de beste komedie-acteurs van Nederland: Tjitske Reidinga, Peter Blok, Rop Verheijen, Elise Schaap en Ilse Warringa. Single Camping is een door Marije Gubbels nieuw geschreven muzikale tragikomedie over de lusten en vooral lasten van singles (met of zonder kinderen) tijdens de zomervakantie op een camping met een uniek ‘Happy Singles-concept’.

Bos Theaterproducties brengt vanaf februari 2019 de nieuwe komedie Single Camping naar de theaters met de beste komedie-acteurs van Nederland: Tjitske Reidinga, Peter Blok, Rop Verheijen, Elise Schaap en Ilse Warringa. Single Camping is een door Marije Gubbels nieuw geschreven muzikale tragikomedie over de lusten en vooral lasten van singles (met of zonder kinderen) tijdens de zomervakantie op een camping met een uniek ‘Happy Singles-concept’. Wat als je net gescheiden bent en je zit opeens een halve zomer in je eentje opgescheept met je kinderen? Of wat als je ze juist tegen je zin een halve zomer moet missen? Wat als je – met of zonder kinderen – niet alleen kampt met een flink minderwaardigheidscomplex, maar ook met een zwaar verwaarloosd libido? Wat doe je als je een bedroevend lege bankrekening hebt en een hekel aan kamperen, maar er toch even uit moet? Dan ga je naar.. een camping. Speciaal voor Singles.

Producent Inge Bos: “Single Camping is zo’n voorstelling waarvan je denkt: Waarom is die niet eerder gemaakt? Dit is zo’n goed idee! Kamperen zit in onze oer-Hollandse vezels, Nederlanders zijn regelrechte kampeer-kampioenen, we vertoeven maar wat graag in een caravan of tent, tussen de primitieve gasstelletjes, zanderige luchtbedden en niet schoon te krijgen plastic mokken en borden. Single Camping gaat dé kampeerkomedie van 2019 worden.” Regisseur Marije Gubbels: “'Met Single Camping heb ik een voorstelling voor ogen die op licht schurende wijze de terreur van het begrip 'Happy Single’ uitvergroot. Een camping is daarvoor de arena bij uitstek: alles schreeuwt om ontspanning, terwijl al die singles natuurlijk stijf staan van de frustratie en de opgekropte verlangens. En ja, daar word ik dan meteen heel vrolijk van!”.

Single Camping is een voorstelling naar het idee van Marije Gubbels (o.a. Sonnevanck en voorheen tgBloodyMary), Rop Verheijen (o.a. De Luizenmoeder, Familie Kruys) en Ilse Warringa (o.a. Welkom bij de Romeinen, De Luizenmoeder). Marije Gubbels tekent voor regie en tekst. De kaartverkoop start in mei.

Concept Marije Gubbels, Rop Verheijen en Ilse Warringa (voorheen tgBloodyMary)
Regie en tekst Marije Gubbels
Cast Tjitske Reidinga, Peter Blok, Rop Verheijen, Elise Schaap en Ilse Warringa
Dramaturgie Martine Manten
Muziek Jan en Keez Groenteman
Decorontwerp Theo Tienhooven
Kostuumontwerp Sanne Oostervink in samenwerking met Dieuweke van Reij

Producties Musical 2.0 - 2024/2025