Musicalnieuws.nl

Titus en Fien zijn opnieuw van de partij in sprookjesmusical ‘Assepoester’

Op 7 april gaat in Antwerpen de sprookjesmusical ‘Assepoester’ in première. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Helle Vanderheyden (Assepoester) en Thomas van Goethem (de Prins).

Maar ook Laurenz Hoorelbeke (Titus) en Jasmine Jaspers (Fien) zijn weer van de partij. In de eerste sprookjesmusical van Deep Bridge ‘Doornroosje’ wist het groenharige, plezierige duo heel wat harten te veroveren. En dus mogen ze ook in ‘Assepoester’ niet ontbreken. ‘Titus & Fien’ zullen zich volledig kunnen uitleven als erg gemene stiefzus -en broer van Assepoester. 
 
We verwelkomen ook Wanda Joosten als Koningin, moeder van de Prins. Wanda werd bij het grote publiek bekend als Janine uit de Familie Backeljau. Ze speelde daarna in talloze musicals, van 'Suske en Wiske' over 'Oliver' tot 'My Fair Lady' en 'Evita'. Op TV was ze onder andere te zien als Philomena in de VTM-reeks ‘BOOH!’. 
 
Na 5 seizoenen de prins te hebben gespeeld in sprookjesmusicals neemt Thomas van Goethem afscheid van ‘zijn’ rol als prins. Nu al stoomt hij zich klaar om vanaf volgend jaar een meer prominente rol binnen het creatieve team op zich te nemen, en tekent hij voor de adaptatie van het scenario. Bart Van Oost en Thalisa Mintiens van Fabric Magic (de producent van #LikeMe) tekenen voor choreografie. De regie is in handen van Mart Van Den Hout, eveneens al jaren betrokken bij de sprookjesmusicals en bijgevolg ervaringsdeskundige met een hart voor het genre.
 
Productiehuis Deep Bridge behoudt voor ‘Assepoester’ het DNA dat zo succesvol was in ‘Doornroosje’ maar neemt af en toe ook wel een loopje met het originele verhaal. Deep Bridge wil herkenbare en feërieke verhalen vertellen voor de kleinsten, maar tegelijk een voorstelling maken waarin de humor en taal ook de ouders en grootouders aanspreken. Humor speelt daarin een erg belangrijke rol.
‘Assepoester’ speelt vanaf 7 april in Theater Elckerlyc (Antwerpen). Vervolgens verhuist de productie naar Capitole (Gent) en Ethias Theater (Hasselt). Tickets zijn te koop vanaf €22, meer info vindt u op www.deepbridge.be.