Musicalnieuws.nl

Tis is hier geen hotel, een herkenbare, humoristische en soms gênante voorstelling over leven en overleven met pubers

Pubers, het zijn net kamerplanten. Een beetje zonlicht, af en toe wat water. Niet teveel. En verder vooral met rust laten. Pubers, wie kent ze niet. We zijn natuurlijk allemaal puber geweest en sommige van ons herbeleven hun pubertijd via hun kinderen

Gesmijt met deuren, muziek tergend hard, continue rotzooi in de badkamer, complete chaos in de slaapkamer. Hoewel ze ons soms slapeloze nachten bezorgen, is het leven met pubers in ieder geval nooit saai. Als ouder ga je iedere dag door de emotionele rollercoaster die het puberouderschap nou eenmaal met zich meebrengt. En word je aanwezigheid als ouder louter gewaardeerd als je de koelkast op tijd aanvult, een doorlopende pinautomaat wil zijn en op afroep voor taxichauffeur wilt spelen. 

Martine de Vente en Saskia Smith schreven al een mooi boek over pubers: ‘Tis hier geen hotel. Het leukste boek voor ouders met een puber’. Maar nu is er ook een theatervoorstelling over leven en overleven met pubers: ‘Tis is hier geen hotel’. Cabaretières Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth laten op nuchtere en humoristische wijze zien hoe je met een beetje gezond verstand en zonder al te veel kleerscheuren de puberteit van je kind overleeft. 

‘Tis hier geen hotel’ is een herkenbare, humoristische en soms gênante voorstelling over leven en overleven met pubers. Een voorstelling voor iedereen die een puber in huis heeft of zelf ooit puber is geweest. Voor wie eindelijk weer eens een avondje ongegeneerd wil lachen, is de voorstelling ‘Tis hier geen hotel’ een absolute aanrader. Grappige sketches worden afgewisseld door mooie liedjes. De ene scene is nog herkenbaarder dan de andere. 

De regie is in handen van Jeroen Woe, bekend van cabaretduo Van der Laan & Woe. En wie op zoek is naar tips over hoe om te gaan met pubers of leuke feitjes en weetjes is de website www.tishiergeenhotel.nl een uitkomst. 

 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025