Musicalnieuws.nl

Tiende voorstelling van choreografe Isabelle Beernaert is ode aan grootmeesters Nederlandse chansons

Speciale rol voor ‘Laat Me’ van Ramses Shaffy

De nieuwe, tiende dansvoorstelling van choreografe Isabelle Beernaert heet Laat Me en is een ode aan Nederlandse chansons. Een speciale rol is weggelegd voor het bekende lied van Ramses Shaffy, die tien jaar geleden overleed. In Laat Me verbeeldt de choreografe de ziel van Nederlandstalige nummers in dans. De voorstelling gaat 20 november 2019 in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam in première en is daarna in heel Nederland, en België te zien. Beernaert werkt momenteel aan de samenstelling van de voorstelling.

Isabelle Beernaert: “Nederlandse chansons, vooral die van Shaffy, zijn zo krachtig en bezield. ‘Laat me, mijn eigen gang maar gaan’, is de kern van deze voorstelling. Dans is de taal van de ziel, zonder geluid, maar het zegt zoveel. Je zit in het theater, het wordt langzaam donker… De muziek begint, de lichten gaan aan en een danser beweegt in de ruimte als een penseel op een schilderij. De danser neemt je mee in het verhaal. In het verhaal van het lied.”

Isabelle danst al vanaf haar achtste. Haar opleiding volgde ze aan de Koninklijke Balletschool van Vlaanderen en ze ontwikkelde zich ook in beeldende kunsten, etnische dansen en moderne dansstijlen. Ze won als choreografe en producent diverse (inter-) nationale awards. Bij het grote publiek verwierf ze bekendheid door tv-programma’s So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle. Beernaert staat erom bekend het gevoel van het gewone leven om te kunnen zetten naar dans. In Laat Me doet ze dat dit keer met Nederlandse chansons; songs die gaan over dat alledaagse, gewone leven.