Musicalnieuws.nl

Theaterzanggroep Prestige brengt al 10-jaar de mooiste liedjes

Theaterzanggroep Prestige is opgericht in februari 2009 en beleeft dit jaar zijn 10-jarige jubileum. Deze wordt groots gevierd met de nieuwe voorstelling “Putting on a show”. Een voorstelling vol musical- en overig repertoire. Met de grappige, prachtige en soms ontroerende arrangementen van Richard FitzHugh en de regie uit de handen van Irene Borst, is deze voorstelling er weer één om trots op te zijn. Op vrijdag 29 november ging deze voorstelling in première in het CKC in Zoetermeer.

Theatergroep Prestige bestaat uit een twintigtal getalenteerde en ervaren zangers. Het (ambitie)niveau bij Prestige ligt hoog en er wordt wekelijks hard en met veel plezier gerepeteerd. Het diverse en gedurfde repertoire bestaat voornamelijk uit bekende en minder bekende musicalstukken met regelmatig een uitstapje naar pop of klassiek, en beslaat solo- en ensemblestukken.
 
Ieder jaar laat Prestige weer zien van een zeer hoog niveau te zijn en ook dit jaar bewijzen ze het nog niet te zijn verleerd. Met een aantal oude en nieuwe gezichten is het weer een mooi geheel. De nummers zijn een mooie afwisseling van klassiekers als ‘This is me’ (The Greatest Showman) maar ook wat onbekendere dingen als ‘The Devil You Know’ (Side Show) passeren de revue.
 
De arrangementen van Richard FitzHugh zijn prachtig. Zeker het a-capella nummer ‘Deep River’ klinkt geweldig. De solo’s zijn weer perfect gekozen. Kelly de Bruin die het prachtige ‘Breathe’ uit ‘In The Heights’ zong was een mooi rustpunt in de eerste akte. Een mooie ballad die op een prachtige wijze gebracht wordt. Een ander opvallend moment was het komische ‘Alto’s Lament’ die het zware leven van de alten benadrukt. Dit werd op geweldige wijze gebracht door; Karin van Vliet, Heleen van der Kooij, Cara Vrijmoed, Deborah Thoen en Amanda Staallekker. Allen weten hun vocale en komische krachten te tonen en hebben de lachers op de hand. Het nummer ‘Coming Together’ is een mooie climax in de show. De gehele cast laat zijn/haar stem horen. Toch is het Rebecca de Beer die opvalt in dit geheel. Haar prachtige hoge partijen spatten van het toneel. Ook haar duet met Solveig van Wijngaarden is prachtig, mooi gedoseerd en de juiste hoeveelheid dramatiek.
 
Na de voorstelling werden we getrakteerd op een toegift met een onwijs slim en leuke medley en samenvatting van hun 10 jarig bestaan te beginnende met de klassieker ‘One’ uit ‘A Chorus Line, die wordt opgevolgd door o.a. ‘Let’s talk about Sex’, ‘9 to 5’ en ‘It Takes Two’ (Into the Woods). Dit werd toepasselijk afgerond met een blik op de toekomst d.m.v. een elfje uit de musical ELF. Wat een leuke knipoog is naar hun elfde jaar. Wij kijken nu al uit naar volgend jaar en hopelijk is dit nog lang niet de laatste.

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag en hou onze facebook in de gaten voor meer foto's
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025