Musicalnieuws.nl

Theatervoorstelling Henk Poort te zien op NPO1

Vandaag om 12.10u zendt Omroep Max de theatervoorstelling Ik ben mijn lied van musical- en operazanger Henk Poort uit op NPO1. Ik ben mijn lied is de eerste solovoorstelling van Henk Poort, die door zijn deelname aan het programma Beste Zangers (2019) grote bekendheid verwierf. In Ik ben mij lied vertelt hij persoonlijke verhalen en zingt nummers uit een divers repertoire. Henk Poort hoopt in het voorjaar van 2021 de tour van zijn tweede solovoorstelling Henk Poort en de Helden op te pakken.

Henk Poort: “Het was ontzettend fijn om Ik ben mijn lied op te nemen voor deze uitzending. Ik mis het theater enorm. Ik hoop dat het publiek geniet van deze registratie. In het voorjaar hoop ik weer in het theater te staan met mijn tweede solovoorstelling Henk Poort en de Helden. Of de tour door kan gaan hangt af van de dan geldende regels in het theater. Rest mij niets anders dan heel hard duimen!”
 
Ik ben mijn lied
In Ik ben mijn lied zingt Henk Poort nummers uit zijn omvangrijke repertoire, waarbij klassiekers uit musicals als Anatevka, Les Miserables en The Phantom of the Opera de revue passeren. Daarnaast kruipt hij in de huid van kleurrijke personen uit zijn verleden, vertelt van het leven in de Jordaan, laat het publiek kennismaken met de Jordaanse ‘omes’ die ongevraagd hun levenslessen aanboden en gunt het publiek een kijkje achter de schermen van de wereld van de musical en de opera.
 
De speellijst van Henk Poort en de Helden wordt later bekend gemaakt.