Musicalnieuws.nl

Theaterspektakel Taste prikkelt zintuigen in een omgeving waarin niets is wat het lijkt

Taste Productions maakt vandaag bekend een 360° theater-experience van de zintuigen te creëren: Taste. Het Amsterdome, het vernieuwde Aviodome, wordt voor de productie omgetoverd tot innovatief theater met internationale allure. Taste wordt een voorstelling waarin niets is wat het lijkt… De wereldpremière van Taste staat gepland op 9 oktober 2021.

Taste vertelt de noodlottige geschiedenis van een driesterrenchef die zijn wereld ineen ziet storten. Het verhaal wordt verteld in een symbiose van smaak, audiovisuele impressies en onbegrijpelijke neurologica waarbij het publiek van de stoel gelicht wordt en zweeft tussen gevoel en ratio en vervolgens aan het einde verbijsterd naar buiten loopt en niets meer hetzelfde is... De rest blijft voorlopig een mysterie, maar één ding is duidelijk... je MOET dit zelf beleefd hebben!

Producent Guirec van Slingelandt: “Voor Taste hebben we onbegrensd durven denken. Wat voor een voorstelling kan je maken als alles mogelijk is? We willen ieder zintuig aan het werk zetten: horen en zien, wat voor de meesten onder ons normaal is bij een theatervoorstelling. Maar ook ruiken, proeven en voelen. Samen met partners Ola Mafaalani (regie), Michiel Stroink (script) en Jacob Jan Boerma (***fooddesign) hebben we creatives gezocht die alle zintuigen kunnen betoveren. Het resultaat hiervan, een compleet nieuwe theaterbeleving, is vanaf oktober te zien in Taste Theater Amsterdome in Amsterdam.”

Naast bovengenoemde creatieve partners bestaat het team uit Joep Beving (componist), Victor Mids & Oscar Verpoort (Neuro Magical Consultants), Mark Buxton (‘neus’/scent creator), Karl Klomp met Roel & Berend Boorsma (visueel concept), Peter Zwart (sound design), Floriaan Ganzevoort (licht ontwerp) en André Joosten (decor ontwerp).

De cast wordt op een later moment bekend gemaakt. De bouw van het Taste Theater Amsterdome start 1 juli 2021 en zowel het theater als de show wordt ‘coronaproof’ ingericht.

Tickets zijn vanaf vandaag te koop via www.taste.productions. Hier is ook meer informatie over de voorstelling en het creatieve team te vinden. 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025