Musicalnieuws.nl

Theaterspektakel 14 presenteert nieuwe castleden

De belangstelling voor het theaterspektakel 14 over het leven van Johan Cruijff is erg groot. Daarom gaat deze door en wordt aangevuld door nieuwe castleden. Op 29 september 2022 werd deze castleden gepresenteerd aan de pers.

Producent Wolter Lommerde is enthousiast dat het theaterspektakel 14 voor een tweede seizoen in Leusden te zien zal zijn. De voorstelling 14, met Tobias Nierop in een glansrol als Johan Cruijff, werd vorig jaar uitgeroepen tot beste originele Nederlandse productie. 
 
Het verhaal
Cruijff, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, groeit uit tot een wereldster. Zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, maakten hem tot wie hij was. Het is een aangrijpend verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad.
 
Met zang, spoken word, dans, muziek en bijzondere video- en archiefbeelden zien we Cruijff’s leven door de ogen van de man zelf. Een geniale voetballer met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. ‘Maar da’s logisch. Want je gaat het pas zien als je het doorhebt.’ Kortom een magistraal en onvergetelijk avondje Cruijff vol humor, nostalgie en ontroering.
 
Op donderdag 29 oktober hadden Steyn de Leeuwe, Peter Drost, Kim van Zeben, Melinda de Vries, Robbert van den Bergh en Natasha Molly hun première en speelden alsof ze het al jaren deden.
 
Voor meer informatie en kaarten: www.14theaterspektakel.nl
 
Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025