Musicalnieuws.nl

Theaterseizoen 2018-2019 belooft een mooi jaar te worden voor Volle Zalen Producties

Met de nieuwe familiemusical WEB brengt het team een magische ervaring voor jong (8+) en oud op de planken over de wereld van twee generaties. Wat betekenen de oneindige mogelijkheden van de hedendaagse technologie voor kinderen en hun houders? Dat is precies het vraagstuk wat ten grondslag ligt van deze veelbelovende productie.

Ikke, afwisselend gespeeld door twee jonge talentvolle acteurs, is negen jaar en kan geen grip krijgen op wat er in het hoofd afspeelt van Grote Zus. Grote Zus is namelijk alleen maar bezig met vloggen, selfies en het constant online zijn. Dit heeft grote gevolgen voor het gezin van Ikke: ook Mam weet niet meer hoe met Grote Zus om te gaan en zelfs de dokters kunnen geen diagnose stellen wat er eigenlijk mis is met Grote Zus. Totdat Ikke een nachtelijk bezoek krijgt van Dr. Bodiszar Breinstein, met wie Ikke op avontuur gaat in het brein van Grote Zus. Het hoofd van Grote Zus blijkt overmeesterd te zijn door Net: een schurk van groots formaat. Lukt het Ikke en Bodiszar om Grote Zus te redden?

Bij de perspresentatie blijkt dat Volle Zalen Producties wederom vol ambitie is: voor het eerst wordt gewerkt met live opgenomen muziek, wat zowel bestaat uit electroswing en uit jazzy musicalnummers bestaat. Het decorontwerp is ingewikkeld en knap uitgewerkt. Het zal een wondere ervaring zijn om het decor in volle glorie te mogen zien. Hetzelfde geldt voor de kostuums, waar met name het kostuum van Net een waanzinnig mooie uitvinding is. Het lijkt onmogelijk om het internet in een kostuum uit te beelden, maar het is ontwerper Rick Duijst-Bergervoet gelukt. De cast is al goed op elkaar ingespeeld. Het feit dat Ikke afwisselend wordt gespeeld door Bas van Ree en Robyn van Schaik doet niet af aan de chemie die beiden met de rest van de cast hebben. Daisy van Tussenbroek geeft alvast een voorproefje van een prachtige stem gecombineerd met het ouderlijk leed van een moeder die haar eigen dochter niet meer herkent. Ook Amber Sluis als Net is het waard om even te noemen. Voor de jonge bezoeker zal zij intimiderend zijn, maar voor de ouders in het publiek zal het vooral genieten zijn van haar volle stemgeluid.

WEB zal niet alleen te zien zijn voor BSO’s en basisscholen maar ook voor het ‘gewone’ publiek. Van 10 tot 12 mei zijn er meerdere voorstellingen te zien in Theater ZIMIHC Zuilen, te Utrecht. Het is een mooie kans om het internetgebruik van kinderen ter sprake te stellen in gezinnen met (jonge) kinderen. De moraal ligt er niet te dik op, maar op een speelse manier wordt een belangrijk onderwerp onder de aandacht gebracht. Het feit dat dit allen door zo een jong en ambitieus team op de planken wordt gebracht is bewonderingswaardig

Door Lina Knol