Musicalnieuws.nl

Theatergroep SPOT schittert in succesvolle première van 9 to 5

Onder de bekwame muzikale leiding van Richard FitzHugh speelde de Haagse theatergroep SPOT afgelopen weekend een succesvolle versie van 9 to 5, de musical met muziek van Dolly Parton.

De voorstelling 9 to 5, met (lied) teksten en muziek van Dolly Parton speelt zich af in 1979 en vertelt het verhaal van Violet, Doralee en Judy. Alle drie zijn zij werkzaam bij een groot bedrijf in NYC: Consolidated Industries. Judy, een vrouw die voor het eerst de arbeidsmarkt betreedt na het einde van haar huwelijk wordt wegwijs gemaakt door de ervaren weduwe Violet en de aantrekkelijke secretaresse Doralee. Alle drie werken ze onder leiding van de egoïstische, seksistische Mr. Hart.

Na verschillende momenten van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer, smeden de vrouwen een plan om hun baas tot inkeer te brengen. Terwijl Mr. Hart niet op kantoor is runt het drietal het bedrijf met arbeidsvoorwaarden die anno 2022 nog steeds een fantasie zijn voor de meeste vrouwen: arbeidsflexibiliteit en gelijke lonen.
Een verhaal dat helaas misschien wel actueler is dan ooit tevoren. Gebracht met veel humor, herkenbaarheid en pakkende nummers.

Spot is blij om na twee Corona jaren weer op de planken te staan in Theater Korzo aan de Prinsegracht. “Voor het eerst in veel te lange tijd kunnen wij weer doen wat we zo leuk vinden: theater maken! De afgelopen jaren hebben wij als bestuur er alles aan gedaan om SPOT te laten voortbestaan. En ik ben trots dat we nu met deze groep een fantastisch stuk hebben gemaakt.” aldus voorzitten Ymke Jense.

De drie dames in de hoofdrol zijn stuk voor stuk fantastisch:  Ziara Bogaers-Breedijk als Violet, Lianne Rietdijk als Doralee en Eveline Castelein als Judy. Zijn alle drie niet alleen vocaal erg sterk, maar ook qua spel zijn ze erg overtuigend. Aan Rob van der Gaag als Meneer Hart ga je gelijk een hekel krijgen, waaruit blijkt dat hij zijn rol erg goed speelt. Ook een grote smaakmaker is Judith van Groos als Roz, de overijverige medewerker die heimelijk verliefd is op de baas. Het volledig ensemble is ijzersterk. Van begin tot eind een uitstekende basis waarin de hoofdrollen op terug kunnen vallen.

Kijk op onze Facebook pagina voor een uitgebreid fotoverslag en vergeet niet onze pagina te liken.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025