Musicalnieuws.nl

Theatergroep Purple speelt Britse musical Bad Girls

Dit jaar gaat Theatergroep Purple achter de tralies en speelt de Britse succes musical Bad Girls! Breng een bezoek aan de dames van celblok H en ervaar zelf met een lach en een traan wat een opgesloten bestaan met je doet. Onrecht bestaat niet alleen buiten deze gevangenismuren…

Een gevangenis is een onbekende wereld achter gesloten deuren, die voor de meeste van ons ook altijd onbekend zal blijven. Waarom spreken verhalen over het leven in de gevangenis zo tot de verbeelding? Het verhaal Wij vertellen u het verhaal van de jonge nieuwe vrouwelijke leidinggevende Helen Stewart.

Zij worstelt met het systeem van de gevestigde orde van vooral mannen: hoofdbewaarder Jim Fenner en zijn team. De situatie van Helen en de vrouwelijke gedetineerden wordt nog gecompliceerder na de tragische dood van een gedetineerde waar Jim Fenner betrokken bij lijkt. Dit leidt tot een fel protest van de gevangenen en zet bestaande machtsverhoudingen onder druk. In een tijd van discussies over te weinig vrouwen aan de top, #MeToo en vervagende grenzen van seksen, vond Purple dit hét moment om deze voorstelling te maken. Samen met het creatief team én de cast zijn we op zoek gegaan naar de complexe krachten die werken in een gevangenissysteem en tussen mannen en vrouwen. Naar de zwakheden van mensen, verleidingen en risico’s. En naar de kracht van het goede in mensen. Zonder een oordeel. Rauw, hard en vol humor! We zijn samen in het diepe gesprongen en hebben een musical gemaakt waar we erg trots op zijn en die naar onze overtuiging gezien MOET worden. Rauw, soms hard, maar ook vol humor en krachtige muziek! Als u ook geniet van successeries als Orange Is The New Black en Celblok H, dan mag u deze productie zeker niet missen! Kaartverkoop Bad Girls de musical wordt gespeeld door Theatergroep Purple op 8, 9 en 10 juni in Theater De Purmaryn. Er zijn ook dit jaar weer een aantal Golden Seats beschikbaar. Wees er snel bij! De kaarten kunnen worden besteld via de website van Theater de Purmaryn: www.depurmaryn.nl of bel met de Theaterkassa via telefoonnummer 0299 432205.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025