Musicalnieuws.nl

Theatergroep Purple is een avond met een ster!

Wie kent de vrolijke feelgood musical, evenals de film, nu niet? De musical gaat over Elle Woods ( gespeeld door Micky Ohr ). Zij ziet het leven letterlijk en figuurlijk door een roze bril. Het draait bij haar om mode, Vogue, hippe vriendinnen en haar grote liefde Warner. Als hij het uitmaakt omdat hij rechten aan Harvard gaat studeren en in Viviene een vrouw met meer klasse vindt, stort haar roze wereld in. In een poging Warner terug te winnen reist Elle hem samen met haar geliefde chihuahua Myla achterna en schrijft zich ook in voor de rechtenstudie. Niet alleen zet de blonde fashionista de hele campus op zijn kop, maar ook de rechtzaal laat zij, samen met haar steun en toeverlaat Emmett, op zijn grondvesten schudden met haar ongebruikelijke, maar zeer effectieve aanpak.

Op vrijdag 12 juni 2015 beleefde Theatergroep Purple haar première. De casting, en hiermee ook de uitvoering, is door het verjongen van de leden zeer geloofwaardig. Ook zit er tussen de nieuwe aanwas leuk en fris nieuw talent die gelijk opvallen! Een van de nieuwe talenten, Mickey Ohr, neemt gelijk de hoofdrol van Elle Woods voor haar kiezen, maar speelt alsof ze nooit anders heeft gedaan.
 
In het begin van de show moest iedereen er wel even inkomen. Gelukkig wordt er nog gespeeld met een live orkest alleen bij de eerste songs merk je de complexiteit van de muziek waardoor zowel het orkest als de solisten niet altijd synchroom zijn. Bij wie dit totaal geen rol speelt is Miriam Groen die de rol van Paulette op zich heeft genomen. Zij bespeeld de zaal als een geboren talent en neemt iedereen mee in haar grappen of mooie emotionele ballads.
 
Ook Palmyra Westerling heeft een rol waar ze helemaal in op kan gaan als de verdachte fitniss goeroe Brooke, en doet dit overtuigend!
 
De grote decorstukken zorgen af en toe wel voor wat vertraging in de scenes, maar de plaatjes zien er fantastisch uit.
 
De bijna uitverkochte zaal stoort zich niet aan de kleine kritische punten en heeft duidelijk een leuke avond. Ze geven bijna een staande ovatie wanneer Dennis Burgers in zijn personage “uit de kast” komt.
 
Het niveau voor de amateurvereniging groeit en samen met de enthousiaste leden, een live orkest, mooie decors aangevuld door professioneel licht, geluid, regie en choreografie maakt de avond compleet. Humor, enthousiasme en passie zijn de sleutelwoorden voor het success van Purple.
 
Kortom: Purple geeft u een avond met een ster!
 
Deze spetterende musical is nog te zien op 13 en 14 juni a.s. in Theater de Purmaryn te Purmerend. Wees er snel bij, want er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar.
 
Tickets kunt u bestellen aan de kassa van het theater, of online via www.depurmaryn.nl.
 
Credits:
 
Regie: Stella de Haas
Choreografie: Mandy Wognum
Muzikaal Leider en Arrangementen: Robert Kops
Lichtontwerp: Niek Vos
Geluidsontwerp: Marco Koeman
Fotografie: Norbert Weijde