Musicalnieuws.nl

Theatergroep Purple brengt indrukwekkende Bad Girls

Na vele successen met grootse musicals als Petticoat, Copacabana en 3 Musketiers gooit Theatergroep Purple het dit jaar over een andere boeg met de rauwe voorstelling ‘Bad Girls, the musical’. Op zondag 10 juni zag MusicalNieuws de laatste uitvoering van deze voorstelling.

Bad Girls is een rauwe maar ook ontroerende en grappige voorstelling die zich afspeelt in een vrouwengevangenis. De musical vertelt het verhaal van de idealistische nieuwe leidinggevende Helen Stewart (Palmyra Westerling) en haar worsteling met de gevestigde oude garde, hoofdbewaarder Jim Fenner (Ivar Rameijs) en zijn sidekick Sylvia Hollamby (Astrid Waernes). De situatie van Helen wordt nog gecompliceerder wanneer zij verliefd wordt op de charismatische gevangene Nikki Wade (Micky Ohr).
Door de tragische dood van Rachel Hicks (Savanna Keijsen), waarbij Jim Fenner betrokken is, volgt een fel protest van de vrouwelijke gevangenen.
Onder deze gevangenen bevinden zich onder andere ook Shell Dockley (Lesley Geusebroek), Denny Blood (April Geisterfer) , Crystal Gordon (Els Weijde), Noreen Biggs (Ilona Mijnders), Yvonne Atkins (Stella de Haas) en de twee Julies (Marion en Nine). Wanneer het duidelijk wordt dat diezelfde Jim Fenner aast op de baan van Helen, bundelen alle vrouwen hun krachten, om met behulp van cipier Justin (Timo Koopman) voor eens en voor altijd af te zijn van Jim Fenner. 

Ivar Rameijs heeft de moeilijke taak om het meest gehate personage in deze voorstelling te spelen. En dat lukt hem, zijn spel is geweldig en na een aantal scenes heeft het publiek door waar Fenner naartoe werkt en zo kan het publiek goed meeleven met wat de gevangene doormaken.

Micky Ohr neemt de moeilijke rol van Nicky Wade op zich. Vocaal zeker een uitblinker, met haar solo “één tel maar” weet zij dit karakter gevoel te geven en leert het publiek de innerlijke worsteling van deze vrouw kennen. 
Lesley Geusebroek is tevens een uitblinker in dit rijtje. Vocaal behoort zij zeker ook tot één van de beste in deze groep. Samen met April Geisterfer is zij een top duo en weten ze de zaal mee te nemen in hun leidersschap. 

De komische noot in de voorstelling gebracht door de twee Julies, Marion en Nine. De dames zetten deze twee straatprostituees dan ook grappig neer, maar niet te overdreven. De solo van Nine mag ook wel een hoogtepunt genoemd worden. In het telefoongesprek met haar zoon moet ze hem vertellen dat ze niet op reis is. Het gevoel wat Nine overbrengt is prachtig en komt echt binnen.

Het decor voor deze voorstelling is enorm mooi en brengt je helemaal in de Celblok H sferen. De voorstelling is helaas niet meer te zien maar we verheugen ons nu al op hun volgende uitdaging “Heerlijk duurt het langst”.

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025