Musicalnieuws.nl

Theatergroep Purple – 3 Musketiers

Na het grote succes van musicals als Petticoat, Legally Blonde en Copacabana kruisen de leden van Theatergroep Purple nu de degens in de Stage Entertainment-musical ‘3 Musketiers’. Met de stijlvolle interpretatie van regisseur Debby Dubbeld, belooft deze productie zeer uniek te worden.

Het verhaal
Naar het beroemde boek van Alexandre Dumas, vertelt ‘3 Musketiers’ het verhaal van de jonge edelman d’Artagnan, wiens droom het is musketier te worden. In Parijs verenigt d’Artagnan zich met de drie musketiers Porthos, Aramis en Athos. Onder het motto ‘één voor allen en allen voor één’ gaan ze de strijd aan met de corrupte kardinaal Richelieu, die een poging doet de macht van de koning naar zich toe te trekken. Op dit avontuurlijk pad strijdt d’Artagnan voor zijn idealen en voor Constance, de liefde van zijn leven.

Terugblik Amateur Musical Awards
De groep heeft veel plezier in het creëren van de producties, maar toont ook aan dat dit op serieus niveau gebeurt. Afgelopen oktober traden zij op in het De La Mar Theater in Amsterdam tijdens de Amateur Musical Awards Gala. Purple was ook dit jaar weer in de race voor één Amateur Musical Award voor beste choreografie uit de musical “Copacabana”. 

En garde!
Dat het niet alleen bij dansen, zingen en acteren blijft bewijst Purple ook weer met deze musical. Voor de ‘3 Musketiers’ krijgen alle heren en een listige dame, les van een heuse vechtchoreograaf. Victor Leegwater heeft vaker met dit bijltje gehakt. De schermdocent uit Alkmaar heeft namelijk eerder voor andere theatergezelschappen vechtscènes gemaakt voor de musicals ‘3 Musketiers’ en ‘Zorro.’
 
Kaarten nu verkrijgbaar
De musical wordt opgevoerd in Theater de Purmaryn op donderdag 15 juni (avond), vrijdag 16 juni (avond), zaterdag 17 juni (avond) en zondag 18 juni (matinee). De kaartverkoop is onlangs gestart via Theater de Purmaryn. Klik hier om uw kaarten te bestellen of bel met de Theaterkassa via telefoonnummer 0299 432205.
 
Musical 2.0 audities juni 2024