Musicalnieuws.nl

Theatergroep Horizon maakt zich op voor Tess

Hoe vier je je 40-jarig bestaan in een jaar dat de Grote Kerk in je stad 500 jaar bestaat? Met een eigen musical in de Grote Kerk in Alkmaar natuurlijk, zal Theatergroep Horizon gedacht hebben. Marc Smit kreeg de opdracht om een musical te maken over een persoon die nauwe banden heeft met Alkmaar. En van wie gek genoeg geen enkele afbeelding bestaat.

Maria Tesselschade Roemers Visscher was een bijzonder getalenteerde vrouw en de jongste dochter van dichter Roemer Visscher. Ze verkeerde tussen de dichters van de Muiderkring waar Hooft , Vondel, Barlaeus en Huygens deel van uitmaakten. Maria Tesselschade woonde jarenlang in de Langestraat in Alkmaar samen met Allard Crombalch, een zeeman. Haar zus Anna ligt in de Grote Kerk begraven.
 
Al deze personen komen van 23 tot en met 27 mei tot leven in de Grote Kerk van Alkmaar en met nog een kleine twee weken te gaan zijn makers en spelers dus druk bezig om de laatste puzzelstukjes op hun plaats te leggen. Vandaag, zondag 13 mei, stond de allereerste doorloop in de Grote Kerk op het programma. Het was tevens de tweede keer dat cast en orkest samenkwamen. Voor MusicalNieuws de gelegenheid bij uitstek om alvast een kijkje te nemen en dat deden we dan ook.
 
Spelen op locatie blijft altijd bijzonder. Zo zagen we ruim een week geleden nog de toegevoegde waarde van de locatie bij Oorlogswinter de Musical en meteen bij het binnentreden van de Grote Kerk in Alkmaar raken we al onder de indruk van de bijzonderheden van de 500 jaar oude kerk. Tess zal worden gespeeld tegen de achtergrond van de twee orgels die de kerk bezit. Een beter decor kun je je eigenlijk niet wensen.
 
De doorloop verloopt voorspoedig en verschaft ons al behoorlijk wat inzicht in wat we over anderhalve week kunnen verwachten. Mooie melodieën (van de hand van Hans Kunneman, een gepassioneerde cast en een prachtige omgeving. Zonder kap en grime en belichting, maar met kostuums ziet het er nu al indrukwekkend uit en met nog anderhalve week voor de boeg om de puntjes op de i te zetten hebben we er alle vertrouwen is dat Theatergroep Horizon een mooie prestatie gaat leveren.
 
Meer informatie over Tess, ook over de kaartverkoop, kun je vinden op https://www.theatergroephorizon.nl/
 
Kijk HIER voor onze fotoreportage van de eerste doorloop van Tess in de Grote Kerk van Alkmaar.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025