Musicalnieuws.nl

Theatergezelschap BonteHond ontploft

Theatergezelschap BonteHond barst bijna uit elkaar van opwinding. Pure drift omdat er komend seizoen eindelijk weer gespeeld gaat worden. Het duurde bijna twee theaterseizoenen lang, maar nu is BonteHond terug met een ware artistieke explosie van bijzondere samenwerkingen, muzikale spektakels, ruimte voor nieuw talent en onverwachte uitstapjes.

BonteHond start het seizoen met Blind Date Junior, in samenwerking met stand-up filosoof Laura van Dolron. Blind Date Junior is een intrigerende theater-performance naar aanleiding van een bijzondere ontmoeting tussen Laura van Dolron en een kind uit Almere. Het unieke verhaal van het kind staat centraal. Blind Date Junior is op zaterdag 18 september om 16:00 uur te zien bij Corrosia in Almere.

De Geheime Club gaat op zondag 26 september in première bij Kunstlinie Almere. Het mysterie van de Geheime Club is tot nog toe niet ontrafeld. Niemand weet nog wat het is, en het kan van alles zijn. Niets is zeker behalve dat vier nieuwe makers samenkomen in de Geheime Club en zij het wel weten. De leden zijn spelers, muzikanten, dansers en performers en zijn meer dan klaar om zich voor te stellen. Na afloop ontkennen wij alles! De Geheime Club is onderdeel van het talentontwikkelingsprogramma van BonteHond.
Vanaf oktober presenteert BonteHond SUPERSLOW, een funky fysieke peutervoorstelling met theatrale hiphop. In de voorstelling staat angst voor het onbekende centraal. Het is tevens de debuut peutervoorstelling van Judith Faas. De première vindt plaats op zondag 10 oktober bij Kunstlinie Almere, daarna toert de voorstelling t/m april 2022 door het land.

BonteHond stapte ook zelf uit de comfortzone want naast de voorstelling, heeft het gezelschap ook een poëziebundel gemaakt in samenwerking met zeven schrijvers en 25 kinderen die de illustraties maakten. De bundel wordt tijdens het Kinderboekenbal op zaterdag 9 oktober gepresenteerd, een initiatief van BonteHond, De Nieuwe Bibliotheek en Kunstlinie, dit valt gelijktijdig met Kinderboekenweek. Hierna zal de bundel bij boekhandels verkrijgbaar zijn.

Daarnaast worden enkele gedichten en illustraties uitgelicht op een kunstinstallatie dat gedurende de toer van SUPERSLOW in diverse stadsdelen van Almere te zien zal zijn.

De videoserie Het Minuutje waarin er een antwoord gegeven wordt op een grote levensvraag of juist een ontregelende vraag op een levensantwoord, verschijnt nog iedere week tot het eind van het jaar. In het voorjaar van 2022 komen wekelijks nieuwe afleveringen online.

De Podcast van BonteHond krijgt een vervolg. Het eerste seizoen werd in de zomer massaal geluisterd, een tweede seizoen kon daarom niet uitblijven. Voor dit seizoen heeft BonteHond twee kinderen opgenomen in de redactie. Mede op initiatief van de nieuwe redactieleden is besloten dat het concept hetzelfde blijft; om de week de Puppy en de Pitbull Podcast en elke twee weken een nieuw thema. Ook zijn er een aantal nieuwe rubrieken toegevoegd. Het tweede seizoen start tijdens de kerstvakantie.

BonteHond maakt beeldend en fysiek theater voor alle leeftijden in theaters en op andere spannende plekken. Vanuit Almere toert het jeugdtheatergezelschap langs theaters, festivals, scholen en bijzondere (buiten)locaties door Nederland, België en steeds vaker daarbuiten. Met publiekswerking en de eigen educatieve leerlijn KIDD bereikt BonteHond ook mensen die niet gauw met kunst & cultuur in aanraking komen.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025