Musicalnieuws.nl

Theatergezelschap BonteHond maakt EEN MAATJE OF EEN PRAATJE: Een theatrale route tegen eenzaamheid

Iedereen voelt zich weleens eenzaam, maar langdurige eenzaamheid kan grote gevolgen hebben voor de fysieke en mentale gezondheid. Het is een groeiend probleem, dat zich veelal achter gesloten deuren manifesteert.

Theatergezelschap BonteHond wil aandacht geven aan dit onderwerp met Een Maatje of een Praatje. Een theatrale route met ontmoeting waar -aan de hand van theater, beeld en interactie- vragen over en oplossingen voor eenzaamheid worden gezocht. De wandelroute zal plaatsvinden op 22 december in Almere.

Wat is het tegenovergestelde van eenzaamheid? Samenheid? Oneenzaamheid? Als je alleen bent ben je niet per definitie eenzaam en als je samen bent niet per se gelukkig. Wat eenzaamheid is weten we gevoelsmatig wel, maar hoe je ‘oneenzaam’ wordt is vaak lastiger dan het lijkt. Je zegt niet “Doe ‘es even niet zo eenzaam!”, maar wat dan wel?

Een Maatje of een Praatje is een theatrale route tegen eenzaamheid. Voor iedereen, want we komen er allemaal weleens mee in aanraking; voor even of voor lang, van een afstand of dichtbij, van meegemaakt of horen zeggen. En eenzaamheid treft niet alleen ouderen, ook steeds meer jongeren voelen zich eenzaam.

De wandelroute begint bij een vraag en leidt naar een antwoord. Onderweg vind je sneeuwbollen, verhalen, een koor, koetjes, kalfjes en warme dranken om je hart aan te warmen. Aan het einde van de route is er ruimte voor een ontmoeting, want ‘oneenzaam’ zijn doe je samen!

Een Maatje of een Praatje vindt plaats op 22 december 2019 in Almere. Deelnemen aan Een Maatje of een Praatje is gratis. Je kan je aansluiten zolang er plek is, maar als je verzekerd wilt zijn van een plekje kan je je inschrijven via dit formulier: https://forms.gle/aZaw4dLw8gS9Xkkk9
Kijk voor meer informatie op: www.bontehond.net/een-maatje-of-een-praatje

CONCEPT: Pieternel Bollmann & Judith Faas REGIE: Pieternel Bollmann SPEL: Roelant Radier ARTISTIEK ADVIES: Judith Faas PRODUCTIE: Sanne Priem MET DANK AAN: Jeugdtheaterschool Almere, Humanitas, VMCA, Stad en Natuur, De Schoor, Vitree, e.a.

BonteHond maakt beeldend en fysiek theater voor alle leeftijden in theaters en op andere spannende plekken. Vanuit Almere toert het jeugdtheatergezelschap langs theaters, festivals, scholen en bijzondere (buiten)locaties door Nederland, België en steeds vaker daarbuiten. Met publiekswerking en de eigen educatieve leerlijn KIDD bereikt BonteHond ook mensen die niet gauw met kunst & cultuur in aanraking komen


Producties Musical 2.0 - 2024/2025