Musicalnieuws.nl

Theaterconcert ‘Pavarotti meets Alberti’ toert vanaf 2 februari door het land

Van 2 februari t/m 8 april 2023 toert Pavarotti meets Alberti door het land. Eric Reddet en Tony Neef vertolken in dit sfeervolle theaterconcert de rollen van de wereldberoemde Italiaanse tenor en de Amsterdamse volkszanger. Leopold Witte regisseert de voorstelling van Thijs Borsten Producties.

Als Luciano Pavarotti in 1981 het Concertgebouw in Amsterdam aandoet, trekt operaliefhebber Willy Alberti de stoute schoenen aan om de door hem bewonderde zanger te ontmoeten. In die tijd verkocht Alberti albums van Pavarotti in zijn platenzaak. Na afloop in de kleedkamer vraagt hij Pavarotti die albums te signeren, omdat ze met handtekening van de meester zelf een stuk beter verkopen. Tijdens deze rendez-vous praten, lachen, drinken en zingen de mannen hun bekende hits voor en met elkaar. De gelijkenissen zijn frappant: beide zangers groeiden op in armoede en hadden een vader die hen de liefde voor muziek bijbracht.
 
In Alberti meets Pavarotti, een theaterconcert gebaseerd op een waargebeurde ontmoeting, zien en horen we twee emotionele zangers met een groot hart voor de opera en het levenslied.
 
PAVAROTTI MEETS ALBERTI
Luciano Pavarotti: Eric Reddet, Willy Alberti: Tony Neef, piano & gitaar: Thijs Borsten, accordeon: Gert Wantenaar, contrabas: Jasper Somsen. Regie: Leopold Witte, script: Thijs Borsten en Kiki Jaski, arrangementen: Thijs Borsten, geluid: Rijk Jacobs, productie: [Thijs%20Borsten%20Producties]Thijs Borsten Producties.
 
Pavarotti meets Alberti is van 2 februari t/m 8 april te zien in Almelo, Almere, Assen, Baarn, Den Helder, Drachten, Franeker, Hoofddorp, Hoogeveen, Laren, Nieuwegein, Noordwijk, Purmerend, Roden, Sittard-Geleen, Stadskanaal, IJmuiden, IJsselstein, Zeist.
 
Luciano Pavarotti (1935-2007) was een van de grootste tenoren van de vorige eeuw. Met Plácido Domingo en José Carreras vormde hij The Three Tenors. Naast zijn grote muzikaliteit en gevoel voor show werd The King of the High C’s vooral geprezen om zijn schitterende stem. De zanger groeide uit tot een icoon. Geen tenor na de Tweede Wereldoorlog wist met zoveel succes de kloof tussen populair en klassiek te overbruggen.
 
Willy Alberti (1926-1985) treedt in de voetsporen van zijn vader, ‘de zingende kelner’. Op zesjarige leeftijd werd hij op het biljart gehesen om voor de cafébezoekers te zingen. In 1940 staat hij in Carré, als jongenssopraan in de operette Rosemarie. Een jaar later maakt hij zijn eerste plaatopname.
 
Eric Reddet, een lyrische tenor uit Frankrijk, woont en werkt in Nederland. De afgelopen drie jaar gaf hij ruim driehonderd concerten, als een van The Platin Tenors bij het Johann Strauss Orkest van André Rieu en op tournees door Europa, Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Australië. Als solist was hij ook regelmatig te zien in het tv-programma Maestro.
 
Tony Neef speelde in vele musicals, onder meer in Miss Saigon, Evita, Chicago, Titanic, Saturday Night Fever, Les Misérables, Annie, The Sound of Music en Beauty and the Beast. Voor zijn rollen in Sweet Charity, Sonneveld de musical en The Addams Family werd hij genomineerd voor een Musical Award. In kleinkunst voelt Neef zich ook thuis; zo hij was te zien in Telkens Weer, Het Dorp, Purper 100, Purper in Concert en Vroeger of Later.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025