Musicalnieuws.nl

Theater Terra op zijn best in Sneeuwwitje

Theater Terra brengt het verhaal van Sneeuwwitje, maar dan toch net even anders. Geen prins op het witte paard, maar een “gewone” held.

De show begint met Wesley de Ridder en zijn dwerg “Zeventje”. “Zeventje” is in eerste instantie erg trots op zijn goudklompje, maar heeft uiteindelijk het kleinste klompje van allemaal. Hier is hij toch wel jaloers op.
De mooie prinses Sneeuwwitje (gespeeld door Britt van Doorn) is uiteraard weer de mooiste van het land en haar jaloerse stiefmoeder, de Koningin, wil haar in deze versie haar hart bevriezen met een giftige pijl. Deze pijl moet afgeschoten worden door de jager, gespeeld door Sebastiaan Hoen.
Als bewijs dat hij Sneeuwwitje met de pijl heeft geraakt moet hij de pijl mee terug nemen waar het bloed van Sneeuwwitje aan zit..

Als de jager en Sneeuwwitje elkaar zien vliegt de vonk over en uiteraard kan de jager Sneeuwwitje niet neerschieten of verwonden.
Om de Koningin te misleiden doet hij appeljam op de pijl, maar daar trapte ze niet in. En gaat zelf op jacht naar Sneeuwwitje met een betoverde appel. Een hap van de appel en Sneeuwwitje valt in slaap, waarbij ze alleen een kus van haar ware liefde haar kan redden.

Wesley de Ridder bezit als geen ander de kunst om de kijker te laten vergeten dat er een persoon achter de pop zit. Hij heeft een natuurlijk talent om de pop tot leven te laten komen.
Britt van Doorn en Sebastiaan Hoen zijn beide erg getalenteerd, dat kan ook niet anders want ze hebben beide de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater afgerond.

Het decor door Kathelijne Monnens ziet er eenvoudig uit, maar schijn bedriegt want deze is multifunctioneel. Ook de poppen en de kostuum zijn van de hand van Kathelijne en ook die zien er prachtig uit.

Sneeuwwitje is echt leuk voor jong maar zeker voor de ouders valt er ook genoeg te lachen.

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 
Kijk HIER voor kaarten voor deze heerlijke voorstelling.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025