Musicalnieuws.nl

Theater Sonnevanck en hiphop-theatercollectief DIEHELEDING spelen ‘De Baron van Münchhausen’

Theater Sonnevanck presenteert samen met hiphop-theatercollectief DIEHELEDING dit voorjaar het wonderbaarlijke en sowieso waargebeurde verhaal van De Baron van Münchhausen. Een kleurrijke en muzikale familievoorstelling die zoekt naar de waarde van waarheid en de verleidelijkheid van het liegen. Want liegen onze helden, de beroemde rappers, vloggers en modellen op tv, niet ook allemaal een beetje? De Baron van Münchhausen (7+) gaat op 11 februari in première en speelt t/m 29 maart 2022 in theaters in Nederland en België.

Fakenews kanonskogels

Aan iedereen die het maar horen wil, vertelt de Baron van Münchhausen over de wonderlijke avonturen die hij heeft beleefd: rappende matrozen, breakdancende paarden en fakenews kanonskogels die inslaan als de beat die dropt. De Baron is een held! Maar… waarom liegt hij eigenlijk?

De Baron van Münchhausen is een man die zo waarachtig en overtuigend goed kan vertellen, dat je af en toe vergeet dat je naar een leugenaar luistert. Wanneer is iets liegen en wanneer is het fantasie? Is liegen altijd slecht? En waarom de waarheid spreken, als je een wereld bij elkaar kunt liegen waar het veel leuker is?

DIEHELEDING

De Baron van Münchhausen is de eerste voorstelling die Theater Sonnevanck en hiphop-theatercollectief DIEHELEDING samen maken. Het collectief bestaat uit Steven Ivo, Nick Livramento Silva, Merel Pauw, Dalorim Wartes en Jip Vuik (regie). Voor De Baron van Münchhausen schreven ze nieuwe teksten en produceerden ze nieuwe muziek. Ze lieten zich inspireren door de verhalen van Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen, een Duitse edelman die in de 18de eeuw leefde. Hij diende in het leger en over die tijd vertelde hij zeer sterke verhalen, die als volksverhalen voortleefden. Zo beweerde hij dat hij op een kanonskogel had gevlogen en zichzelf aan zijn vlecht omhoog getrokken had uit een moeras.

Dit voorjaar in de theaters

De Baron van Münchhausen gaat op vrijdag 11 februari in première in de zaal van Theater Sonnevanck in Enschede en speelt t/m 29 maart in theaters in Nederland en België. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar en duurt ongeveer een uur.

Meer informatie en de speellijst op www.sonnevanck.nl/voorstelling/de-baron-van-munchhausen.


Producties Musical 2.0 - 2024/2025