Musicalnieuws.nl

Theater Rotterdam maakt Hamlet leuk voor het hele gezin

De nieuwste voorstelling van Theater Rotterdam is wederom een groot succes en MusicalNieuws mocht aanwezig zijn bij de première op donderdag 27 december 2018.

Wie kent de spreuk: “To Be Or Not To Be” niet? Daar begint de avond dan ook mee en wel in acht talen gebracht door acht ontzettend schattige kinderen.

Shakespeare heeft niet de meest makkelijke verhalen geschreven en ook Hamlet klinkt niet echt als een voorstelling voor jong en oud, maar regisseur Pieter Kramer heeft het voor elkaar gekregen om het stuk-der-stukken ook geschikt te krijgen voor kinderen vanaf 8 jaar.
Met de populaire film: Bohemian Rhapsody in de bioscoop is de keus om voor deze voorstelling de muziek van Queen te kiezen echt een schot in de roos! En met de passende teksten van Alex Klaasen moet deze show echt wel een succes worden.

Verhaal:
Het zit de Deense puberprins Hamlet niet echt mee. Hij raakt zijn pa kwijt, zijn oom trouwt met zijn moeder, zijn vriendinnetje Ophelia begrijpt hem niet meer en een aantal van z’n vrienden is echt niet meer te vertrouwen. Voeg daar een nachtelijk bezoek van een geestverschijning aan toe en je hebt een jonge prins die voor een flinke uitdaging staat. 

Van een vrolijke surfboy met goed haar, verandert hij in een sombermans met woedeuitbarstingen. En… we verklappen het alvast, bijna iedereen gaat dood. Maar geen zorgen: ze houden het gezellig, want Pierlala en Ger Geraamte zijn de gezellige gastheren!

De titelrol wordt gespeeld door Mattias Van de Vijver, die het publiek met zijn innemende Vlaamse accent binnen aan paar scènes al in zijn zak heeft. Han Oldigs speelt de moeder van Hamlet en doet dit op heerlijke wijze.
Schouwburg Rotterdam veteranen Wart Kamps en Dick van den Toorn doen precies wat we van deze 2 gewend zijn: overtuigend spel en met regelmatig de lachers op de hand.
De enige vrouw op het toneel is Sofie Porro en die krijgt de kans om regelmatig te laten horen hoe sterk zij vocaal is. Haar spel is erg naturel, je gelooft dan ook alles wat ze zegt en doet.
Ali Ben Horsting, Erwin Dörr, Thomas Dudkiewicz& Abdelkarim el Baz spelen de overige rollen en doen dit erg overtuigend.
De decors zijn eenvoudig maar efficiënt. Het toneelbeeld in de water scènes is echt origineel en prachtig.

Hamlet staat nog tot en met 6 januari in de Schouwburg Rotterdam en gaat daarna touren door het land. Kijk HIER voor de speellijst