Musicalnieuws.nl

Theater aan de Parade verwelkomt huisgezelschap Oatmilk Studio

Vanaf 20 mei aanstaande verwelkomt Theater aan de Parade de nieuwe musicalproducent Oatmilk Studio in huis. Daarmee omarmt het theater de ontwikkeling van de nieuwe musical in Nederland. Oprichter en producent Niels van Doormalen (23) richtte Oatmilk Studio op tijdens de coronaperiode: “Ik ben blij dat de stad en het theater dit initiatief, waarin jonge makers het heft in eigen handen nemen, zo omarmen.” De eerste productie van Oatmilk Studio is Before After die op 4 november in voorpremière gaat in ’s-Hertogenbosch.

Niels van Doormalen is de eerste Nederlander die studeerde aan de opleiding Producing for Musicaltheatre aan Goldsmiths, University of London met steun van de Van Den Ende Foundation, VSB Fonds en stichting VoordeKunst. Hij werkte mee aan musicals als Soof- de MusicalThe Color Purple en The Bridges of Madison County. Hoewel Van Doormalen een groot liefhebber is van de grote musicals in Nederland, ziet hij wereldwijd ook een trend in de ontwikkeling van kleinere, veelal maatschappelijker musicals. “Ik ben ervan overtuigd dat daar in Nederland ook behoefte aan is. De musicals van Oatmilk gaan over jij en ik. Over thema’s die in Nederland relevant zijn. Natuurlijk met aansprekende muziek.” Zijn eerste productie onderstreept dat. “Before After is een kleinschalige musical met twee acteurs en drie muzikanten. De voorstelling gaat over twee jonge mensen, ex-geliefden, millennials, die elkaar opnieuw ontmoeten en zich worstelen door de complexe wereld van nu. In Before After zoeken hoofdrolspelers Coen Bril en Desi van Doeveren antwoord op de vraag of ze de liefde een tweede kans moeten geven. Verwacht daarbij geen grote showtrappen, ensembles en bombastische muziek. Ik wil laten zien hoe musical in zijn eenvoud klein en intiem kan zijn.”

Musicalproducent Ruud de Graaf, bekend van successen als TitanicEvita, en The Prom, heeft vertrouwen in het gezelschap en steunt deze ontwikkeling van de nieuwe musical als verkopende partij voor de theaters. Ook Bregtje Radstake, hoofd programma van Theater aan de Parade, kijkt uit naar de samenwerking met Oatmilk: “De Bosschenaar gaat graag naar de musical. Ook in het nieuwe theater mag het publiek zich weer verheugen op bekende titels. Tegelijkertijd omarmen we ook de vernieuwing van het genre. Niels is met zijn kennis en expertise daarin echt een voorloper. We zijn dan ook heel blij dat hij bij ons in huis doorontwikkelt.”

Niels van Doormalen presenteert, in samenwerking met Ruud de Graaf (Impact Entertainment) en coproducent Theater aan de Parade, zijn eerste musical op vrijdag 20 mei a.s. in Podium Azijnfabriek. Tijdens de feestelijke en muzikale ‘housewarming’ maakt het publiek kennis met Oatmilk Studio en haar eerste productie Before After.

 Meer weten over Oatmilk? Kijk op www.oatmilk.nl


Producties Musical 2.0 - 2024/2025