Musicalnieuws.nl

The Young Ones speelt allerlaatste voorstelling in Zwolle

Op zaterdag 23 maart om 20.00 uur en zondag 24 maart om 15.00 uur speelt The Young Ones haar allerlaatste voorstelling TROOST. Deze ‘Young Ones Master’ voorstelling, die een week voor het definitieve sluiten van The Young Ones haar premiere beleeft in de theaterloods aan de Grote Voort, is de 98e en laatste productie die onder de vlag van The Young Ones wordt gemaakt in Zwolle. Na 10 prachtige jaren van theater maken sluit The Young Ones op 1 april 2019 definitief haar deuren en laat ze haar gedachtegoed na aan de nieuwe generatie theatermakers.

Kaarten voor TROOST zijn te koop via www.theateryoungones.nl

In TROOST kijken The young Ones nog één keer om, en nog één keer vooruit.
In TROOST nemen we nog eenmaal de wapens ter hand, staan we nog eenmaal op, gaan we nog eenmaal de straten op om ons te roeren over alles wat ons beroert en ontroert. Zijn we nog eenmaal radicaal  en spijbelen nog eenmaal voor het klimaat.

In TROOSTspreken we ons nog eenmaal uit. Recht uit het hart, zonder meel in de mond.
In TROOST rukken we ons los van narcisme, van bezig zijn met ons eigen leventje.
In TROOST moedigen wij onszelf aan om op zoek te gaan naar bronnen die ons innerlijk voeden. Wat raakt ons, wat inspireert ons, waar trekken we ons aan op?

TROOST komt in allerlei gedaanten: in muziek, poëzie, literatuur, kunst, religie, liefde……
Zolang het de innerlijke dialoog maar op gang brengt. Alleen op die manier kunnen we onze eigen angsten en onzekerheden aanschouwen en de wereld rechtstreeks in de bek kijken.‘

Regie: Jeroen Kriek & Peer van den Berg

“ Kunst kan zoveel zin geven.
Ons laten beseffen dat we een bepaalde rol hebben,
een verantwoordelijkheid.’
Ons opgenomen weten in iets groters, de ervaring dat het leven in de grond zin heeft.
Er zijn mensen vóór ons geweest en er komen mensen na ons voor wie wij verantwoordelijkheid dragen.”

Young Ones Master
TROOST is het eindresultaat van het verdiepende Young Ones Master traject waarin een groep 18+ spelers met professionele theater ambities gedurende 20 weken diverse (fysieke) trainingen volgt en vervolgens samen naar een voorstelling toe werkt.
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025