Musicalnieuws.nl

The Time Warp heeft de tand des tijds doorstaan in de Rocky Horror Show van Deep Bridge

Met een tas vol attributen gingen wij op Halloweenavond dinsdag 31 oktober naar de première van de Rocky Horror Show in De Shop in Antwerpen en het werd een feestje!

Iedere liefhebber van musicals kent de naam van de Rocky Horror Show en de meeste hebben hem in eerdere versies gezien, want deze show is een echt begrip! Regisseur Stany Crets nam de show onder handen en bracht deze terug in het theater en wel naar 2017, compleet met verwijzingen naar tv programma’s van tegenwoordig.
 
In het voorwoord werd het publiek door Stany Crets geïnstrueerd over wat er van het publiek verwacht wordt. Anders dan bij andere shows, waarbij je juist stil moet luisteren, is het bij de Rocky Horror Show juist de bedoeling dat het publiek participeert op verschillende wijzen: attributen gebruiken en meegillen. Zo is het bijvoorbeeld de bedoeling dat er elke keer ASSHOLE gegild wordt bij de naam Brad en SLET bij het horen van Janet… Arme Nordin de Moor en Shana Pieters, want die krijgen deze termen de hele avond naar het hoofd geslingerd! Maar ook Koen Van Impe kreeg het hard te verduren door het publiek omdat men steeds BORING naar hem riepen als hij ook maar iets wilde vertellen!
 
De Rocky Horror Show is een 18+ show geschreven door Richard O'Brien en is een humoristisch eerbetoon aan de science fiction en horror B films van de late jaren ‘40 tot en met de vroege jaren ‘70. Het verhaal gaat over een pas verloofd stel, Brad Majors (die ASSHOLE dus) en Janet Weiss (de SLET), dat door een storm wordt verrast en naar het huis komt van een gekke travestietwetenschapper, Dr. Frank N. Furter, die zijn nieuwe creatie onthuld: een soort monster van Frankenstein in de vorm van een kunstmatige, volgroeide, fysiek perfecte spierman genaamd Rocky Horror.
 
De rockmuziek wordt op prachtige wijze gespeeld door een live orkest met de intrigerende naam de Fisstels. Stany Crets beschikt in deze versie over een geweldige cast en dat ze niet alleen op papier geweldig zijn, bewijzen ze stuk voor stuk in deze show.
 
Zo speelt Laurenz Hoorelbeke bijvoorbeeld de rol van travestiet Frank behoorlijk imposant! Hoe hij op hakken rent is menige vrouw jaloers op! Maar ook qua spel en zang is hij overtuigend. Zijn assistent Riff Raff wordt tot leven gebracht door altijd fantastische Sébastien De Smet die voor de rol zelfs zijn hele hoofd heeft kaal geschoren. Zijn zus Magenta (Jasmine Japers) en zijn minnares Columbia (Maja van Honsté) waren super enthousiast en spatte van het toneel.
 Rocky Horror wordt gespeeld door de super sexy Matthew Michel, op een wijze waar een ieder op slag verliefd wordt. Kortom een heerlijke cast die echt het beste van zichzelf geven.
 
Hou je van rockmusicals en schrik je niet terug van absurde situatie en publiekparticipatie, dan mag je deze show echt niet missen!
Nog tot en met 19 november in De Shop in Antwerpen. Ticketprijzen vanaf € 33.50. Kalender en tickets via https://deepbridge.be/kalender/.

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025