Musicalnieuws.nl

The Rotterdam Drag Show biedt een veilige plek voor Hongaarse LHBTIQ’s

Jezelf openstellen voor anderen is geen vanzelfsprekendheid in een Europese Unie waarin landen de rechten van burgers met voeten kunnen treden. The Rotterdam Drag Show, de meest instagramable night out, organiseert op zaterdag 2 oktober een speciale editie. Evenementenbureau Co Solo, producent van de show, nodigt leden van de Hongaarse LHBTIQ familie uit om gratis naar de voorstelling te komen

In het jaar waar het thema van de Rotterdam editie van het Songfestival oproept tot een meer open-minded opstelling, heeft Hongarije een wet aangenomen die de rechten van de LHBTIQ gemeenschap aan banden legt.
 
Marco Valk, eigenaar en oprichter van evenementenbureau Co Solo, zegt hierover: “Nederland doet haar naam eer aan als progressief land door bezoekers vanuit de hele wereld steeds vaker neerdalen in Rotterdam, een platform te bieden met – en voor – een doelgroep waar gelijkheid en acceptatie geen vanzelfsprekendheid is”. Daarom staat de voorstelling van The Rotterdam Drag Show op 2 oktober in het teken van inclusiviteit en wordt een groot deel van de kaarten voor deze voorstelling aangeboden aan leden van de LHBTIQ gemeenschap uit Hongarije.
"Er is terecht veel ophef richting de regering die deze wet heeft bedacht, zegt Valk. Maar wij willen ons richten op de grote groep Hongaren die hier slachtoffer van zijn. Kom naar Rotterdam en ervaar een plek waar je volledig jezelf kunt zijn. Wij, bij The Rotterdam Drag Show zullen je met open armen ontvangen. Gewoon het contactformulier op de site invullen en we gaan het regelen"
 
Volgens organisator Valk wordt het een bijzondere happening: “De reeks voorstellingen van ‘The Most Magnificent Drag Production in Europe’ zorgen voor een unieke inkijk in de wereld van drag. Het wordt groots, fleurig, extravagant en meeslepend!”
 
Meer info en kaartverkoop op www.rotterdamdragshow.com

Producties Musical 2.0 - 2024/2025