Musicalnieuws.nl

The Elephantman is nog slechts twee maal te zien in het Zonnehuis in Amsterdam

Na het toneelstuk, op Broadway met David Bowie, en de prachtige film van David Lynch met Anthony Hopkins en John Hurt, over John Merrick de Elephantman, is het tijd voor een muzikale versie, waarin moed en waardigheid hand in hand gaan.

Hoe je vanuit de goot jezelf kunt overstijgen, een beroemdheid wordt en men je bewondert in alle lagen van de bevolking.
En dat liefde ondoorgrondelijke wegen kent, die zonder vooroordelen, de mens in het beest leert kennen.
In het Engeland van 1880 zijn freakshows een grote attractie voor de lagere klasse van de bevolking.  Om aan de kost te komen, worden de misvormden en de minder validen, de zgn. Freaks, tentoongesteld ter vermaak van de kermisbezoeker.

Een van de grootste bezienswaardigheden is The Elephantman.  Door toeval komt hij in aanraking met dokter Frederick Treves, arts aan het Londens ziekenhuis. Treves heeft grote interesse in het ziektebeeld van The Elephantman, maar oordeelt ‘de patiënt’ als imbeciel. Toch besluit Treves hem op te nemen.  Tot een ieders verbazing blijkt The Elephantman intelligent en welbespraakt.  Mede hierdoor sluiten velen hem in hun hart tot het koningshuis toe.

The Elephantman is nog slechts twee maal te zien in het Zonnehuis in Amsterdam.
Kijk HIER voor kaarten

kijk HIER voor onze scenefoto's