Musicalnieuws.nl

The Cosmic Carnival vertelt het hele verhaal achter Fleetwood Mac

De gehele geschiedenis van de legendarische band Fleetwood Mac wordt op muzikale wijze naar de theaters en concertzalen gebracht door The Cosmic Carnival

De achtergronden van Fleetwood Mac worden op chronologische wijze gebracht en ze vertellen niet alleen het verhaal, ze spelen ook de karakters en vertellen het verhaal vanuit het personage dat ze spelen.

Fleetwood Mac werd eind jaren zestig opgericht door gitarist Peter Green en veroverde met hun powerblues al snel de hele wereld. Daarna volgen er diverse bezettingswisselingen en ook de muziekstijl veranderde na het vertrek van Peter Green. 
Drummer Mick Fleetwood en bassist John McVie trokken Christine Perfect aan en zij schreef muziek met wat meer popsound. Ook verhuisde de band van Engeland naar Amerika. Alwaar Stevie Nicks en Lindsey Buckingham zich bij de band voegde.
In deze formatie haalde de band de grootste successen met als absolute hoogtepunt het album: Rumours!

The Cosmic Carnival toont echt de gehele geschiedenis inclusief bandwisselingen door middel van videobeelden, waarna ze een nummer uit die periode spelen. De show begint daarom met het geweldige “Oh Well” uit de tijd van Peter Green.
Daarna horen we in het eerste gedeelte van de show veel (voor ons) onbekende nummers uit de begin jaren. Waarbij we het jammer vinden dat de bekende nummers Albatros en Need Your Love So Bad worden overgeslagen, terwijl er een fantastische gitarist op het podium staat. 

Na de pauze volgen de bekende nummers uit de Amerikaanse periode zoals Don’t Stop, Rihannon, You make loving fun en als toegift het populaire Go Your Own Way. De zang klinkt echt prachtig en als hoogtepunt zeker “Songbird”

The Cosmic Carnival zegt de band niet te willen imiteren, maar wel de emotie over te willen brengen en gezien het enthousiasme uit de zaal en de kaartverkoop lukt dat zeker! 

The Cosmic Carnival toert nog door het land in theater en concertzalen. Kijk hier voor de speellijst
https://rockdox.live/shows/fleetwood-mac/

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025