Musicalnieuws.nl

The Christmas Show – Genieten voor de hele familie

Inmiddels is het langzamerhand een traditie aan het worden: The Christmas Show in de Ziggo dome. Ook dit jaar streek er weer een wondere sprookjeswereld neer en kon het publiek genieten van Assepoester en het kerstbal.

Het verhaal van Assepoester is menigeen bekend; een mooie jonge vrouw die wordt gedomineerd door een boze stiefmoeder en twee gemene stiefzusjes mag voor een keer naar het bal. Daar wordt ze verliefd op de prins en hij op haar. Maar Assepoester moet voor klokslag 12 uur thuis zijn en in haar haast op tijd te zijn verliest ze haar muiltje.
Een lange zoektocht naar de vrouw die de schoen past volgt, en gelukkig worden de prins en Assepoester herenigd.
En dat dit sprookje het prima doet in een kerstjasje werd bij de Christmas Show meer dan duidelijk.
 
In een opzet met een verteller (gespeeld door Carlo Boszhard) wordt het publiek meegenomen naar deze sprookjeswereld.
De fantastische cast bestaat verder uit Buddy Vedder als Prins Noah, Esmee van Kampen en Pip Pellens als de gemene stiefzusjes, Berget Lewis als goede fee, Ger Otte als Koning, Fred van Leer als boze stiefmoeder en Celinde Schoenmaker als Assepoester.
Aangevuld met een groot ensemble van dansers, prachtige kostuums en decors (Zei iemand een rondje Ziggo Dome in een zwevende koets?) werd het een feest voor jong en oud.
 
Het verhaal is natuurlijk flinterdun, zoetsappig en – speciaal voor de jongste bezoekers – snel, maar het is the Christmas Show gelukt er voor iedereen wat leuks van te maken. De flauwe grappen vliegen ons om de oren maar doen het goed. 
Met een cast als deze kan het dan ook bijna niet fout gaan natuurlijk.
Carlo Boszhard als verteller heeft de meeste interactie met het publiek en buit dit lekker uit: schunnige grappen te over maar het publiek slikt het allemaal als zoete koek.
Buddy Vedder is een gedroomde jonge prins, Esmee van Kampen heeft de lachers op haar hand, Pip Pellens is een echt gemene stiefzus die het moet hebben van haar moeder, want Fred van Leer zet een geweldige boze stiefmoeder neer.
Berget Lewis is een wonderschone fee maar de ster van de show is wat ons betreft Celinde Schoenmaker als Assepoester. Wat een feest om haar weer in Nederland te zien schitteren (letterlijk, want wauw, haar jurken zijn jaloersmakend)!
 
Assepoester in combinatie met een vleugje kerst is wat ons betreft een geslaagde combinatie en te horen aan het applaus dacht de rest van de zo goed als uitverkochte Ziggo Dome er net zo over.
 
The Christmas show is wat ons betreft (nu al) de leukste kersttraditie qua theater in Nederland.

Door: Anniek de Wild

Kijk HIER voor enkele foto's
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025