Musicalnieuws.nl

The Cast zorgt met Legally Blonde voor warmte op een koude novemberavond

Anderhalf jaar na Cabaret brengt Musicalgroep The Cast uit Castricum dit jaar een luchtiger productie: Legally Blonde. Het is het verhaal van blondine Elle Woods die haar hart volgt en in de wereld van de Harvard Universiteit belandt. Dat doet ze om de liefde van haar leven, Warner Huntington III, niet op te geven.

Die liefde blijkt uiteindelijk toch niet eeuwig te zijn, maar Elle’s entrée aan de universiteit doet haar leven voorgoed veranderen. En Harvard is vanaf dat moment omgeven door een rose randje.

Qua verhaal op het eerste gezicht een niemendalletje, maar Amerikaanse scrips hebben altijd iets moralistisch dat je aan het denken zet. Zo mochten we onlangs nog ervaren hoe moeilijk het is om het spreekwoordelijke glazen plafond te doorbreken, zelfs als je de meeste stemmen krijgt. Ook macho gedrag op de werkvloer heeft helaas nog steeds onze aandacht nodig.

In het van nieuwe stoelen voorziene Kennemer Theater in Beverwijk speelde The Cast deze musical op 17, 18 en 19 november in volledig uitverkochte zalen.
 
Legally Blonde is een heerlijke feelgood musical en The Cast weet daar uitstekend inhoud aan te geven. Onder leiding van regisseur Martijn Egelmeer, muzikaal leider Robert Stoop en chreograaf Jenny Burger maken de leden van The Cast er een vrolijke avond van. De hoofdrol van Elle Woods wordt gspeeld door Marijke Wijnsma, die daarmee een prima prestatie neerzet. Ze is in bijna elke scene op het toneel te zien en zingt, danst en acteert met verve en toont zich onvermoeibaar. Haar voornaamste mannelijke tegenspelers, Paul Ostendorf (oude liefde Warner Huntington III), Frank Dijkhof (nieuwe liefde Emmett Forest) en John Luntz (Professor Callahan) kennen we nog van hoofdrollen in vorige producties. Ook dit jaar geven deze heren uitstekend invulling aan hun rollen.
 
Datzelfde geldt voor Rachèl van Barneveld, die vorig jaar nog indruk maakte als Sally Bowles. Dit jaar speelt zij wederom een sterke rol als Brooke Wyndham: de fitness koningin, die verdacht wordt van moord op haar echtgenoot en verdedigd wordt door professor Callahan en zijn team, waar Elle ook deel van uitmaakt. In het openingsnummer van de tweede akte “De Zweep Erover” toont zij zich al zingend, dansend en touwtje springend een ware fitness queen. Steun en toeverlaat van Elle, kapster Paulette, wordt gespeeld door Renate Rouwen die de rol speelt alsof deze op haar lijf is geschreven. Olga Benjamin (Vivienne Kensington) en Renske Borst (Enid Hoopes) gaan moeiteloos mee.  Een speciale vermelding voor de Delta-Nu meiden (Diana Vermeulen, Sophie Dusseljee en Vera van der Sluijs), die te pas en te onpas voorbij komen, is zeker op zijn plaats.
 
De choreografieën van Jenny Burger passen uitstekend in het plaatje en dragen met de goede uitvoering van het ensemble bij aan het feelgood-gehalte van deze voorstelling. Met Legally Blonde brengt The Cast warmte op een koude en natte novemberavond en doet tegelijkertijd al weer verlangen naar de volgende productie. Hopelijk hoeven we daar geen anderhalf jaar op te wachten.
 
Klik hier voor ons fotoverslag. Wil je meer foto’s zien van Legally Blonde van The Cast? Hou dan onze facebook pagina in de gaten, waar we binnenkort een uitgebreide fotoreportage zullen plaatsen

Producties Musical 2.0 - 2024/2025