Musicalnieuws.nl

The Book of Mormon is een Must-See voor elke musicalliefhebber

Carré presenteert in de serie Broadway in Carré na het succes van de vorige run nogmaals: The Book of Mormon. De met Tony®, Olivier® en Grammy® Awards bekroonde show van de makers van South Park komt in 2022 voor slechts een korte periode terug naar Amsterdam. The Book of Mormon volgt twee mormoonse jongens die op een zendingsmissie naar Afrika worden gestuurd. Op woensdag 16 maart was MusicalNieuws uitgenodigd om deze nieuwe cast te bewonderen.

Sinds de wereldpremière in maart 2011 in het Eugene O'Neill Theatre in New York, waar de show negen Tony® Awards won waaronder die voor beste musical, werd The Book of Mormon op drie continenten opgevoerd en won de show meer dan dertig internationale onderscheidingen. De musical heeft alle kaartverkooprecords verbroken in New York, Londen, Melbourne en Sydney.

The Book of Mormon is Engels gesproken. En er is in tegenstelling tot de vorige edities geen boventiteling. Iets waar wij persoonlijk bij deze voorstelling erg blij mee zijn. The Book of Mormon is niet voor iedereen weggelegd. Men moet wel een beetje van het type ‘Op het randje’ humor kunnen. De geweldige energieke cast is een must bij deze productie. En gelukkig is deze cast van dit onwijs hoge niveau. De twee hoofdrolspelers zijn werkelijk geweldig. Elder Price wordt gespeeld door Robert Colvin, een voor ons nieuwe Price. Zijn mimiek en timing zijn geweldig. Hoewel hij vocaal was kracht mist, is hij een onwijs leuke en innemende versie van dit karakter. Conner Peirson neemt wederom de rol van Elder Cunningham op zich. En gelukkig maar! Hoe hij deze rol wordt en 2,5 uur vast weet te houden is geweldig. Het totale pakket als het aankomt op dit typetje. Geweldige komische timing en een heerlijke uitstraling die je in zijn greep houdt.

Behalve dat deze voorstelling van top tot teen hysterisch is. Is er toch één persoon die de kroon spant; Jordan Lee Davies als Elder McKinley. In één woord geweldig. Hysterisch op de juiste momenten en zijn “Turn it off” is zeker een heerlijk moment. Een ander hysterisch moment is het nummer “Baptize me” tussen Elder Cunningham en Nabulungi (Aviva Tulley). De heerlijke humoristische manier waarop dit nummer wordt gebracht is een onwijs fijn moment en de chemie tussen de acteurs geeft een heerlijk beeld.

The Book of Mormon is niet alleen een hilarische voorstelling, maar ook visueel is het een pareltje. Duidelijk een niveau die je op West-end en Broadway ziet. Tot in de puntjes is het uitgewerkt. Deze show is een must-see voor iedereen die van humor houdt en wel tegen een stootje kan.

Deze heerlijke verademing van een voorstelling is tot en met 3 april exclusief te zien in Koninklijk theater Carré in Amsterdam. Kijk HIER voor tickets

Door Jennifer Hoffmann
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025