Musicalnieuws.nl

The Bodyguard, The musical dinner show: het neusje van de zalm der hitmusicals

In de voetsporen treden van Whitney Houston in The Bodyguard, daar moet je lef voor hebben! En bakken talent. Maar April Darby maakt het waar! Nadat ze tussen 2015 en 2017 al in de huid van Rachel Marron kroop voor de Nederlandse productie van deze musical, mag ze deze rol nu ook in Belgiƫ voor haar rekening nemen. En wat een ontdekking! Ze haalt moeiteloos alle noten en spreidt een staaltje soepele moves ten toon.

Darby wordt in Vlaanderen bijgestaan door een al even meesterlijke Karoline ‘Leki’ Kamosi als Nicky Marron en Erik Goossens die als Frank Farmer z'n musicaldebuut maakt. Sahladin Dilien mocht tijdens de premièrevoorstelling de spits afbijten als de meest verterende Fletcher. Hij wisselt deze rol af met Joshua Tassin en Bekema Stalmans die vanuit het publiek de cast mochten aanmoedigen tijdens deze eerste vertoning.

De hoofdcast wordt zoals gewoonlijk aangevuld met een ensemble dat voor de verandering opgesplitst werd in dansers en backing vocals. Een doordachte keuze die zowel het niveau van de zang als dat van de dans aanzienlijk de hoogte in jagen. De prachtige stemmen van Darby en Kamosi vullen tijdens enkele emotionele nummers de volledige zaal, terwijl de backing vocals op andere momenten voor die extra diepte zorgen en in combinatie met opzwepende choreografieën de zaal in volledige feeststemming brengen tijdens de up-tempo songs.

Het vakmanschap van de cast en het ensemble krijgen extra kracht bijgezet door het goed uitgewerkte lichtplan. Er wordt gewerkt met ledschermen en projecties op het centrale doek dat vlot kan dalen en weer opgehaald worden. Op die manier wordt gespeeld met de diepte van het podium. De beelden op de schermen toveren de scene in no-time om tot een compleet nieuwe locatie zodat met minimale ingrepen het hele decor een andere look krijgt. Niet enkel het decor in de achtergrond verandert, maar ook aan de zijkant zijn panelen met ledschermen opgesteld. Die helpen mee in het bouwen van het totale decor maar geven ook een plek aan een soort mini-scene. Door die op een slimme manier uit te lichten en af te wisselen, merkt het publiek nauwelijks iets van de scenewissels die ondertussen gebeuren. Wel staan de zijpanelen behoorlijk in het zicht van het publiek dat meer aan de zijkant van de zaal een plaatsje heeft. Daardoor gaat een deel van het visueel spektakel verloren, jammer dat hiermee geen rekening werd gehouden tijdens de opbouw en repetities.

Gelukkig wordt dat ruimschoots goedgemaakt door de zang- en acteerprestaties van de cast en vergeet je tijdens de show meermaals dat je in een Antwerpse zaal naar een musical zit te kijken. Je waant je echt bij het optreden van een popster. En door deze topmusical boordevol hits te combineren met een overheerlijk avondmaal slaagt The Bodyguard, The musical dinershow erin een avondvullende totaalervaring te creëren. 

Door Marjolein Schabregs

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025