Musicalnieuws.nl

The Best of Musicals in Belgiƫ is een avond genieten van musical klassiekers

Op zaterdagavond 24 februari bezocht MusicalNieuws de Stadsschouwburg van Antwerpen en genoot van een heerlijke show vol musicalklassiekers.

De avond begon al gelijk met een blokje Les Misérables. Met een overtuigende cast werd de toon gezet met “At The Ed Of The Day” en het blokje eindigde met een indrukwekkende “Bring Him Home” door Hans Peter Janssens.

Hierdoor werd de lat al gelijk hoog gelegd en het niveau bleef hoog de hele avond.
Hairspray, Evita, Miss Saigon, Evita, Notre Dame De Paris, Jersey Boys, Catch me if You Can, Dreamgirls, La Cage aux Folles, Cats, Jekyll & Hyde, Saturday Night Fever, The Phantom of the Opera, Mozart, Grease en Mamma Mia. Uit al deze musicals werden één of meerdere nummers gebracht.  Erg verrassend waren ook de  nummers uit Roodkapje door Lauren de Ruyck en “Laat het Los” uit Frozen gezongen door de officiële Vlaamse Disney stem Elke Buyle..

Maar ook alle andere zangers en zangeressen kregen de kans om te stralen in een solo en dat deden ze stuk voor stuk: Ruben van Keer bezorgde ons kippenvel in zijn Why God Why uit Miss Saigon, om ons vervolgens in tranen te krijgen in zijn blokje Mozart. Deborah de Ridder kroop onder andere op indrukwekkende wijze in de huid van Fantine uit Les Miserables, maar ook onze eigen Nederlandse Marleen van der Loo stond te stralen op het podium.
Om niemand te kort te doen moeten wij zeker ook Charlotte Campion, Christophe Coenegrachts, Fleur Brusselmans, Sven Tummeleer, Jervin Weckx en Reuben de Boel noemen. Elk van hen liet ons steeds weer genieten.

Zo werd het een onvergetelijke avond, die zeker naar meer smaakt. Want wij miste zeker de Vlaamse producties zoals bijvoorbeeld Domino en hadden zeker ook stukken willen horen en zien uit bijvoorbeeld Lelies of andere Judas Producties als dat mogelijk zou zijn. Dan zou dan The Best of Vlaamse Musicals moeten worden, een idee misschien voor een volgende keer?

Maar eerst deze zondagmiddag 25 februari 2018 nog één keer genieten van The Best of Musicals in de Stadsschouwburg Antwerpen. Ga dit zien en horen! Nog één kans: PAK HEM!

Kijk HIER voor ons fotoverslag