Musicalnieuws.nl

The Addams Family vandaag in premiere

THE ADDAMS FAMILY, de grootste reizende theatervoorstelling van het jaar, is op zondag 2 december 2018, in aanwezigheid van vele bekende Nederlanders in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam in première gegaan. Gasten tijdens de feestelijke première waren onder andere André van Duin, Corrie van Gorp, Anne Wil Blankers, Joop en Janine van den Ende, Jenny Arean, Irene Moors en Richard Groenendijk.

Producent Marc Muller van TEC Entertainment kijkt met plezier terug op een geslaagde première. ‘Twee jaar geleden ontstond het idee om, na een aantal jaren succesvolle buitenlandse producties naar Nederland te hebben gehaald, een geheel nieuwe, eigen productie naar de Nederlandse theaters te brengen. Van meet af aan was duidelijk dat het bestaande script niet alleen vertaald moest worden, maar ook bewerkt. Dat is de uitdaging die Jon van Eerd is aangegaan, samen met regisseur Paul Eenens, choreograaf Stanley Burleson en de overige leden van ons gelauwerde creatieve team, zodat er nu een geheel nieuwe Nederlandse versie van de Broadway hit musical is ontstaan. Centraal in The Addams Family staat de vraag ‘Wat is normaal?’. Zoals Morticia Addams in de voorstelling zegt: “Wat normaal is voor de spin, is een catastrofe voor de vlieg.’ De liefde tussen Wednesday Addams en Lucas Beineke zorgt in deze musical dat twee families gedwongen worden zichzelf nader te bekijken. In een maatschappij die steeds diverser lijkt te worden is The Addams Family een prachtig voorbeeld hoe we elkaars verschillen niet alleen kunnen accepteren, maar zelfs kunnen omarmen. Lang niet iedereen die op en achter het toneel actief is bij deze voorstelling, staat ook daadwerkelijk in de spotlights, maar een ieder van deze geweldige groep mensen is een essentieel onderdeel van het grote radarwerk dat er uiteindelijk voor zorgt dat er een prachtige musical op het toneel kan worden gebracht.’

THE ADDAMS FAMILY kent een absolute sterrencast. Hoofdrollen worden gespeeld door Pia Douwes, Johnny Kraaijkamp, Tony Neef en Marjolein Teepen. Samen met een live orkest, special effects en een opzienbarend decor maakt THE ADDAMS FAMILY de meest spraakmakende show van dit theaterseizoen. Naast de eerder genoemde hoofdrolspelers schitteren verder o.a. Martijn Vogel, Irene Kuiper, Raymond Paardekooper, Mylene d’Anjou, Dick Cohen en Terence van der Loo in deze humoristische productie.

Verhaal
De gepassioneerde Gomez en zijn geliefde Morticia wonen met hun kinderen Wednesday en Pugsley in een bijzondere villa, samen met Oom Fester, Oma Eudora en butler Lurch. Dochter Wednesday draag een groot geheim mee: ze is verliefd op Lucas, een doodnormale jongen uit de Achterhoek. Alleen Gomez kent haar geheim en hij heeft nog nooit iets voor zijn geliefde Morticia verborgen gehouden. Maar nu komt Lucas, samen met zijn ouders Ellis en Henk Beineke, voor het eerst op bezoek. En terwijl de volle maan schijnt en de geesten wakker worden, zal de liefde op alle fronten op de proef worden gesteld.

De Broadway hit-musical THE ADDAMS FAMILY is gebaseerd op de personages gecreëerd door Charles Addams. Muziek en songteksten zijn geschreven door Andrew Lippa. Marshall Brickman en Rick Elice schreven samen het script voor de bekroonde Broadway musical Jersey Boys. THE ADDAMS FAMILY is een productie van TEC Entertainment en de Nederlandse bewerking is gemaakt door Jon van Eerd. Voor de regie tekent de gerenommeerde theatermaker Paul Eenens (o.a. Was Getekend Annie M.G. Schmidt en Ciske de Rat), terwijl de choreografie in handen is van Stanley Burleson. De muziek wordt live uitgevoerd en samen met het decor ontworpen door Carla Janssen Höfelt zijn alle ingrediënten aanwezig om THE ADDAMS FAMILY dé theater hit van het seizoen te maken.

THE ADDAMS FAMILY is nog tot en met 31 maart 2019 nog te zien in Nieuwe Luxor Theater Rotterdam, Theater Orpheus Apeldoorn, World Forum Theater Den Haag, MartiniPlaza Groningen, Chassé Theater Breda, Parkstad Limburg Theater Heerlen, Schouwburg Amphion Doetinchem en DeLaMar Theater Amsterdam.

Kaarten voor alle voorstellingen van THE ADDAMS FAMILY zijn te koop via www.theaddamsfamily.nl

Musical 2.0 audities juni 2024