Musicalnieuws.nl

Terechte uitverkochte zalen voor RENT door Musicalvereniging DOS

Musicalvereniging DOS kan terug kijken op een geslaagde en uitverkochte reeks voorstellingen van de musical RENT. MusicalNieuws mocht genieten van een generale repetitie en heeft hiervan een fotoverslag gemaakt.

Het eerste weekend van november was het Polanentheater het toneel van Musicalvereniging DOS alwaar ze de musical RENT op overtuigende wijze brachten.
Niet alleen over de cast is goed nagedacht, maar ook over het decor en de originele programmaboekjes in de vorm van een krant, die overigens ook nog eens voor elke voorstelling aangepast werd.

Rent is een Amerikaanse rockmusical, gecreëerd door Jonathan Larson. Gebaseerd op Puccini’s opera La Bohème vertelt Rent het verhaal van een groep jonge kunstenaars in een tijd waarin het HIV-virus nog een doodvonnis betekende. Geconfronteerd met armoede, creativiteit, relaties, verslaving en verlies, proberen ze ieder op eigen wijze de essentie van het leven te vatten in beeld, woorden en muziek. 
Rent was een van de eerste musicals waar homoseksuele, biseksuele, lesbische en transseksuele personages in voorkomen. De musical stond ook revolutioneel voor controversiële onderwerpen in stukken.
Welke keuzes maak je als je weet dat je niet lang meer zult leven? In een jaar tijd leren acht vrienden op hun weg naar volwassenheid een belangrijke les: Leven voor vandaag! 

Tijdens de generale hebben wij erg genoten van de uitvoering van RENT door de cast van DOS. Arno Borst speelt de rol van Mark Cohen, de verteller en verslaggever van de voorstelling, op fantastische wijze. Wij hingen de gehele voorstelling aan zijn lip.
De rollen van Roger en Mimi werden gespeeld door Arvid van Kasteel en Brittany Sanders en wij waren behoorlijk onder de indruk van deze twee vocale zwaar gewichten.
De emotionele Joanne werd op geweldige wijze gespeeld door Manira Mian en samen met haar liefje Maureen (die bij deze generale even geweldig werd gespeeld door Loes van de Laan) lieten ze de vonken ervan af springen!
Eric Klaver maakt als oude vriend Benny indruk met zijn verschijning en zijn spel.
In de rol van Tom Collins en Angel zagen wij John Coppens en Vincent Jagers. Deze twee zijn echt prachtig samen. Niet alleen qua beeld klopt het helemaal, maar ook vocaal kleuren de stemmen echt heerlijk.

In het sterke ensemble zien we:  Arda Paap, Audrey Marchelinus, Edgar van de Pas, Hannek  Hoohendoorn, Liduine Sinnema, Linda an Pesch-van Ginneken, Miriam Wilbrink, Ootje Bruinsma, Renée Valkenburg, Renée Weersma, Ronen Brillenslijper, Saskia van de Meer en Wypke de Boer.

De 5 koppige live band staat in het Polanen Theater niet op het toneel met de cast, maar vanwege ruimte gebrek op de eerste etage. Al waar ze voor een live begeleiding verzorgen onder leiding van Lodewijk Crommelin.

Helaas is deze versie van RENT niet meer te zien, maar ondanks dit wilden wij toch nog even de complimenten maken aan cast en crew en kijken uit naar de volgende productie van Musicalvereniging DOS!

Kijk HIER voor ons fotoverslag en kijk op onze facebook voor een uitgebreid fotoverslag.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025