Musicalnieuws.nl

Telkens weer het Dorp niet alleen voor oud, maar ook voor jong publiek

Op 28 juni a.s. is het 100 jaar geleden dat Wim Sonneveld geboren werd. Stichting Zonnehuis Muziektheater grijpt deze verjaardag aan en brengt Telkens weer Het dorp naar Het Zonnehuis. Deze muzikale hommage is woensdag 14 juni in première gegaan in het Zonnehuis in Amsterdam en MusicalNieuws was aanwezig.

Deze muzikale hommage is vol tijdloze klassiekers waarmee Sonneveld grote bekendheid verwierf en die allemaal geschreven werden door zijn levenspartner en tekstschrijver Friso Wiegersma. 
Telkens weer Het dorp wordt gebracht door vier topvocalisten waarbij twee generaties uit de cabaret- en musicalwereld vertegenwoordigd zijn: de ervaren Frans Mulder en Vera Mann, Mitch Wolterink en Julia Herfst. 

Alle vier de vocalisten wisten het publiek zowel te ontroeren als te laten lachen. Dit laatste is altijd het visitekaartje van Frans Mulder en o.a. zijn "Lieveling" werd heerlijk gebracht zoals hij bedoeld was... Frans is naast vocalist ook verantwoordelijk voor de eindregie.
Dat Vera Mann heel prachtig gevoelige nummers kan overbrengen bewijst ze o.a. met haar versie van "De zomer van 1910", maar ook humor is Vera niet vreemd. Haar Vlaamse Nikkelen Nelis alleen is al het kopen van een kaartje waard!
Julia Herfst krijgt ook de kans om te stralen en om te laten horen en zien wat zij kan. Ze grijpt deze kans met beide handen en bewijst hier niet voor niets te staan. Julia zal in het nieuwe seizoen te zien zijn in de nieuwe versie van The Full Monty en na haar hier te hebben gezien verheugen wij ons daar zeer op.
Last but zeer zeker not least Mitch Wolterink... Ja, wat kunnen nog zeggen over Mitch wat nog niet eerder gezegd is?! En toch weet Mitch ons steeds weer positief te verrassen. Dit multitalent straalt in deze productie en weet zo samen met zijn collega's de oude liedjes ook interessant te maken voor de jonkies in de zaal.
Dit mede door de humor die in de teksten van Wiegersma goed tot zijn recht te laten komen. 

De voorstelling wordt gespeeld in het decor van Bridges of Madison County, waardoor het publiek rondom het pudium zit. Dit wordt door de cast goed opgepakt en ook de brug in het decor wordt door het gebruik veranderd in een soort showtrap. 
 
Hans van der Woude heeft het repertoire advies gegeven en heeft dit geweldig gedaan. De muzikale leiding en de arrangementen stonden onder leiding van Ruud Bos. Chiara Re was verantwoordelijk voor de staging, en hoewel het minimaal was, klopte het wel bij het geheel. Benno Barends zorgde voor een prachtig en intiem lichtplan.
 
Telkens weer het dorp is exclusief te zien in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord.

Door: Jennifer Hoffmann MH

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025