Musicalnieuws.nl

Tarzan das Musical - Een adembenemende jungle ervaring in Stuttgart

Afgelopen donderdag vond de première van Tarzan das Musical plaats in het Palladium Theater in Stuttgart, met maar liefst vier Nederlanders in de hoofdrollen!

Het eerste wat opvalt bij het betreden van de theaterzaal is het verbluffende decor. Het publiek wordt meteen ondergedompeld in de weelderige pracht van de jungle. Van lianen die bungelen boven het publiek tot het indrukwekkende gebladerte dat het toneel omlijst, elk aspect en detail is bewonderenswaardig en draagt bij aan de magie van de voorstelling.

Terence van der Loo schittert als Tarzan met een mix van fysieke intensiteit en emotionele diepgang. Zijn zangtalent en indrukwekkende acrobatiek voegen een spectaculaire dimensie toe aan het personage. Vajèn van den Bosch schittert als Jane met een betoverende en veelzijdige performance. Haar krachtige zangkwaliteiten geven de rol een extra dimensie, terwijl haar overtuigende acteerwerk de diepgang van Jane's karakter prachtig tot leven brengt. De chemie tussen Van den Bosch en Van der Loo is indrukwekkend en creëren samen een geloofwaardige en hartverwarmende romance.
 
Elindo Avastia als Terk brengt een onvergetelijke dosis energie en charme naar het podium. Zijn levendige vertolking van het ondeugende en grappige karakter voegt een speelsheid toe aan de voorstelling. Avastia's onderscheidende stem en dynamische dansmoves tillen het personage van Terk naar nieuwe hoogten, waardoor hij een onmisbaar en vermakelijk element wordt. Terk is gedurende de voorstelling veel te zien met de jonge Tarzan, tijdens de première gespeeld door de jonge getalenteerde Tino.
Tino is erg lenig en hij brengt met zijn ontroerende charme en speelse energie een hartverwarmende dynamiek ten tonele. Hij geeft geloofwaardig gestalte aan het personage, waardoor hij zeker schittert in deze rol.

Sidonia Smit speelt Kala, de liefdevolle gorillamoeder. Haar liefde voor Tarzan is zo overtuigend gespeeld dat het voor iedereen voelbaar is. Smit's indrukwekkende vertolking voegt een onvergetelijk en ontroerend element toe.
Dániel Rákász zet met kracht en vocale finesse een overtuigende Kerchak neer. Zijn aanwezigheid voegt diepe emotie toe aan het podium en de interactie met Tarzan geeft de voorstelling extra intensiteit

Het ensemble brengt de jungle bruisend tot leven met hun dynamische dans en levendige aanwezigheid, zowel op toneel, als door/boven de zaal aan de lianen. De harmonieuze samenwerking in zang en choreografie draagt bij aan de betoverende magie van de voorstelling, waardoor elk ensemblelid een onmisbare bijdrage levert aan de algehele theaterervaring.

Wat de regie betreft, slaagt het creatieve team erin om de uitdagingen van het verhaal, met zijn jungle-instelling en luchtacrobatiek, op een verbluffende manier aan te pakken. De vloeiende overgangen tussen scènes en het gebruik van innovatieve technologieën dragen bij aan de algehele dynamiek van de voorstelling.
 
Tarzan bezorgt de bezoeker een onvergetelijke ervaring. Met een meeslepende set, getalenteerde cast, prachtige muziek en doordachte regie slaagt de show erin het geliefde verhaal nieuw leven in te blazen. Tarzan is echt een must-see voor theaterliefhebbers van alle leeftijden.

Mocht je de kans krijgen, plan een paar dagen Stuttgart en bezoek de jungle van Tarzan!

Door Quinty Jasmijn/MH

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025