Musicalnieuws.nl

TapasTheater: Geslaagd origineel concept dat garant staat voor een unieke ervaring

Op zondag 24 februari was MusicalNieuws aanwezig bij de officiƫle opening van het TapasTheater In Amsterdam en heeft het genoten van een heerlijke theaterervaring

Wat werd het een heerlijke ervaring op zondag 24 februari. Om te beginnen konden wij onze auto al gratis voor de deur parkeren en waar kan dat nog tegenwoordig? Bij binnenkomst valt ons het pracht van het restaurantgedeelte op. Alles ziet er erg mooi en gezellig uit. Terwijl er heerlijke hapjes werden geserveerd kregen wij ook de keus welke voorstelling wij zouden willen bezoeken.

Hapjes en drankjes hoef je niet snel weg te werken, want deze mogen gewoon meegenomen worden naar de theaterzaaltjes. In de zaaltjes kunnen zo’n 15 personen genieten van een unieke theater ervaring.
TapasTheater geeft artiesten een podium om een voorstelling te ontwikkelen en te spelen voor een klein publiek. De voorstellingen duren zo’n 20 minuten en worden vier keer per avond gespeeld. Zo hoeft de bezoeker geen voorstelling te missen, maar is natuurlijk niet verplicht alles te zien. Als men bijvoorbeeld maar één voorstelling wilt zien, kan dat natuurlijk ook. Het voordeel van dit concept is, dat men kan binnenkomen en weer gaan wanneer men zelf wilt. Dat is het mooie van dit soort theater: niets moet en alles mag! Wil je alleen tapas eten en geen voorstelling zien kan dat uiteraard ook.

Wij kozen ervoor om alle vier de voorstellingen te bezoeken en begonnen met de voorstelling van Benjamin van der Velden: “WTF, doe ik hier?”. Benjamin neemt ons op enthousiaste wijze mee met zijn treinreis door het Oostblok, waarbij hij zingt en vertelt over André een Oekraïense man die hij tijdens zijn reis ontmoette. Hij vertelt op boeiende wijze en heeft tussendoor grappige anekdotes

De tweede show was “Begin” door Hanneke Last. Hanneke kende wij al uit diverse musicalproducties, maar om haar op deze manier te horen en te zien was heel bijzonder en heel intiem. Hanneke heeft een prachtige stem en maakte met “Begin” erg veel indruk.

Lisa Ostermann neemt geen blad voor de mond en vertelt erg enthousiast wat zij heeft gedaan om de perfecte man te ontmoeten. Lisa zingt ook erg mooi en vertelt tussen neus en lippen door dat zij in Thomas de Stoom locomotief heeft gespeeld.  

Tenslotte zagen we “Jij Mag” door Rikkert van Huisstede. Rikkert is opvallende verschijning en speelde in een blauwe glitterjurk, waarbij hij vertelde dat dit wel heel fijn zit. En waarom zou hij geen jurk mogen dragen als zoveel vrouwen een broek mogen dragen, zonder dat iemand dit raar vind. Rikkert vertelt in zijn “Jij Mag” dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en denkt dat de maatschappij meer accepteert dan men denkt als je maar durft.

Na deze mooie en intieme voorstellingen werd het Tapas Theater officieel geopend door eigenaresse en bedenker Tessa Harmsen. Wij feliciteren Tessa en wensen haar veel succes met dit fantastische Theater!

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025