Musicalnieuws.nl

't Schaep is een feestje waar je je midden in waant!

Wat een heerlijke voorstelling. Al voor het begonnen is zit de stemming in de zaal er goed in en wanneer de band inzet achter de ramen van het café wordt er aan alle kanten meegedeind en alvast zachtjes meegezongen. En dan gebeurt er iets moois : van het ene op het andere moment ben je geen toeschouwer meer maar waan je je in het cafe als bezoeker tussen al die heerlijke mensen die maar al te goed weten wat ze wel en niet kunnen en mooi de draak met zichzelf steken.

In Amsterdam was vandaag, zondag 26 mei in het Delamar Theater, de première van Wart Kamps als Lukas Blijdtschap en Remco Vrijdag als Kootje de Beer. Wie niet al fan was, is het na deze voorstelling ongetwijfeld wel. Wart Kamps is niet alleen verschrikkelijk grappig maar ook een overtuigende stuntel die je meteen in je hart sluit.  Remco Vrijdag is een heel mooi worstelende  Kootje die ontroert op de momenten dat hij Doortje wel wil tegemoet komen maar zichzelf in de weg zit.  Knap hoe je door hen, en de rest van de cast, het verhaal ingezogen wordt zonder heimwee te krijgen naar de tv cast. 

Aan deze voorstelling klopt alles. Het ingenieuze decor, de geweldige band, het Geef mij maar Amsterdam gevoel en een top cast. Nee, het is geen diepgravend verhaal, en de (foute)  grapjes passen precies bij het tijdsbeeld dat wordt neergezet, maar dat maakt het juist tot een belevenis waar je je heerlijk in kunt wentelen. Geen pretenties, wel top acteurs. Geen diepe lagen, maar wel de boodschap van nu : Doe eens lief in taal die iedereen kent: We zijn op de wereld om elkaar om elkaar te helpen niet waar.

Als je naar buiten loopt heb je het gevoel er nieuwe vrienden bij te hebben, en probeer de rest van week maar eens de liedjes weer uit je hoofd te krijgen, dat gaat moeite kosten.

Deze remedie tegen sikkeneur en sjagrijn is nog tot en met 18 december te zien in diverse theaters.
Kijk HIER voor de speellijst en dan gewoon lekker gaan!! 

Door Elise Kant

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025